FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Policija: protiv Mikšića prekršajna prijava zbog neprijavljenog prosvjeda

ZAGREB, 4. siječnja 2005. (Hina) - Protiv neovisnog predsjedničkogkandidata Borisa Mikšića zagrebačka policija podnijet će prekršajnuprijavu jer nije prijavio sinoćnji mirni prosvjed svojih simpatizera usredištu Zagreba.
ZAGREB, 4. siječnja 2005. (Hina) - Protiv neovisnog predsjedničkog kandidata Borisa Mikšića zagrebačka policija podnijet će prekršajnu prijavu jer nije prijavio sinoćnji mirni prosvjed svojih simpatizera u središtu Zagreba.

Na Trgu bana Josipa Jelačića sinoć se okupilo oko 2000 građana koji su prosvjedovali, tvrdeći da su predsjednički izbori namješteni i da su Borisu Mikšiću ukradeni glasovi birača.

Protiv organizatora neprijavljenog javnog okupljanja bit će podnesena prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o javnom okupljanju, najavila je danas glasnogovornica zagrebačke policije Gordana Vulama. Objasnila je da je Mikšić putem medija pozvao građane na mirni prosvjed na kojemu se okupilo oko 2000 građana, a po zakonu svaki skup s više od 50 sudionika mora se prijaviti, što Mikšić i njegov Izborni stožer nisu učinili.

Vulama je dodala da je za taj prekršaj zapriječena novčana kazna od 5000 do 20.000 kuna.

Prema policijskom izviješću, sinoć oko 20 sati na Trgu bana Josipa Jelačića okupilo se oko 1000 građana povodom medijske najave o javnom okupljanju u organizaciji predsjedničkog kandidata Borisa Mikšića. On je prosvjednike pozvao na bojkot izbora, nakon čega su krenuli prema Trgu svetog Marka. Do Kamenitih vrata prosvjedna kolona se povećala na oko 2000 prosvjednika, koji su se nakon kraćeg zadržavanja uputili ispred Državnog izbornog povjerenstva, gdje su se zadržali 10-ak minuta. Potom su se uputili do zgrade Hrvatskog sabora i zadržali do 20,45 sati.

Oko 21 sat građani su se vratili na Trg bana Josipa Jelačića, a Mikšić je tada napustio središnji zagrebački trg na kojemu je ostalo oko 500 građana koji su se uputili na Trg žrtava fašizma, ispred prostorija HDZ-a. Tu su izrazili nezadovoljstvo zbog navodnih izbornih nepravilnosti. U 21,15 sati građani su otišli pred stan u kojoj živi predsjednik Stipe Mesić, gdje su se zadržali oko sat vremena nakon čega su se razišli.

U zagrebačkoj policiji kažu da tijekom okupljanja nije bilo izgreda niti postupanja protiv prosvjednika.

Po nekoliko stotina Mikšićevih simpatizera sinoć se okupilo u Splitu, Osijeku i Karlovcu, gdje je njegov Izborni stožer organizirao potpisivanje peticiju sa zahtjevom za ponovnim prebrojavanjem glasačkih listića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙