FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prosvjedi potpore Borisu Mikšiću

ZAGREB, 4. siječnja 2005. (Hina) - Neovisni kandidat Boris Mikšićorganizirao je u ponedjeljak navečer u središtu Zagreba mirni prosvjedponavljajući optužbu da su nedjeljni predsjednički izbori, na kojimaje zauzeo treće mjesto, namješteni.
ZAGREB, 4. siječnja 2005. (Hina) - Neovisni kandidat Boris Mikšić organizirao je u ponedjeljak navečer u središtu Zagreba mirni prosvjed ponavljajući optužbu da su nedjeljni predsjednički izbori, na kojima je zauzeo treće mjesto, namješteni.

"To je prijevara i pljuska hrvatskom narodu", rekao je Mikšić okupljenima na Trgu bana Jelačića, kojih je po procjeni policije bilo oko 1500 do 2000.

S glavnog trga prosvjednici su se uputili Radićevom na Gornji grad i pred Državnim izbornim povjerenstvom uzvikivali: "Dosta je prijevara", "Idemo do kraja", "Nema predaje", a tražili su i nove izbore.

"Dali ste mi podršku, a to ne žele čuti", kazao je Mikšić i poručio kako ne žele ništa drugo doli pravde i dostojanstva.

Prosvjednici na čelu s Mikšićem prošli su i pored Hrvatskog sabora gdje su uzvikivali "Nećemo lopove" i otpjevali pjesmu "Zovi, samo zovi".

"Poslali smo poruku, pobijedit ćemo, a sada se mirno raziđimo", poručio je Mikšić okupljenima koji su se u povorci spustili natrag na Trg.

Potom je Mikšić, praćen uzvicima "Boris, bori se", automobilom napustio skup, a nekoliko stotina prosvjednika otišlo je Jurišićevom pred sjedište HDZ-a obećavši Mikšiću podršku "do kraja".

Na prosvjedu je govorio i urednik Novog hrvatskog slova Domagoj Margetić, iznoseći teške optužbe na račun HDZ-a, a potporu Mikšiću dao je i predsjednički kandidat i predsjednik Hrvatske stranke mladih Miroslav Rajh.

Manji prosvjedi održani su i u Osijeku, Splitu i Karlovcu.

U HDZ-u je u vrijeme prosvjeda u Zagrebu u tijeku bila sjednica Središnjeg odbora, koji je razmatrao pripreme za drugi krug predsjedničkih izbora te strategiju i taktiku stranačke predsjedničke kandidatkinje Jadranke Kosor.

HDZ-ov glasnogovornik Ratko Maček izvijestio je novinare da će biti organizirano nekoliko većih izbornih skupova i da će se izborna kampanja koncentrirati na komunikaciju s biračima kroz medije. Napomenuo je da će se uskoro sastati izborni stožer Jadranke Kosor i predsjedničkog kandidata Stjepana Mesića kako bi dogovorili gdje će se, kako i kada sučeljavati.

Kampanja će se nastaviti nakon što se u zakonskom roku riješe prigovori na prvi izborni krug.

Po Mačekovim riječima, HDZ je u prvom izbornom krugu ostvario dva cilja - ulazak u drugi izborni krug i da je njegova kandidatkinja druga po broju osvojenih glasova.

Maček, ujedno i direktor izborne kampanje Jadranke Kosor, rekao je odgovarajući na pitanje novinara da je HDZ do sada u kampanju utrošio oko 3,6 milijuna kuna, jer su dobili velike popuste na oglašavanje i budući da sami rade planiranje medijske kampanje i promidžbeni materijal. Nije želio procjenjivati koliko bi mogli biti ukupni troškovi kampanje.

U HDZ-u nisu željeli komentirati prosvjedni skup Borisa Mikšića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙