FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sirija skraćuje vojnu službu za šest mjeseci

DAMASK, 6. siječnja 2005. (Hina/dpa) - Sirija će predsjedničkim ukazomskratiti služenje vojnog roka s 30 na 24 mjeseca, izvijestila je učetvrtak novinska agencija SANA, pojašnjavajući da se na taj potezgleda kao na nastavak napora za promicanjem mira na Bliskom istoku.
DAMASK, 6. siječnja 2005. (Hina/dpa) - Sirija će predsjedničkim ukazom skratiti služenje vojnog roka s 30 na 24 mjeseca, izvijestila je u četvrtak novinska agencija SANA, pojašnjavajući da se na taj potez gleda kao na nastavak napora za promicanjem mira na Bliskom istoku.

Parlamentarni zastupnik i politički analitičar George Jabbour je ocijenio da će ta odluka stvoriti "pozitivno ozračje" za mir, izrazivši nadu da će druge zemlje slijediti sirijski primjer.

Sirija je 2003. godine, nakon punih 30 godina, ukinula "vojne studije" iz osnovnih i srednjih škola, ponudivši kao zamjenske predmete računalno obrazovanje i druge predmete vezane uz tehnologiju.

Učenici više neće nositi školske khaki uniforme, gotovo istovjetne vojnim, već će djevojčice imati svijetlo roze, a dječaci plave školske uniforme.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙