FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Washington: Bez odluke o sankcijama SirijI

WASHINGTON, 5. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Američki State Departmentnije u srijedu želio potvrditi informacije iz medija prema kojimaSjedinjene Države razmatraju nove sankcije protiv Sirije.
WASHINGTON, 5. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Američki State Department nije u srijedu želio potvrditi informacije iz medija prema kojima Sjedinjene Države razmatraju nove sankcije protiv Sirije.

Naime, New York Times je ranije objavio da američka administracija razmatra nametanje novih sankcija Siriji kako bi je potaknula da se obračuna s Iračanima u Siriji koji pružaju financijsku i logističku potporu pobunjenicima u Iraku.

Zamjenik glasnogovornika State Departmenta Adam Ereli je izjavio da prema zakonu o američkim sankcijama protiv Sirije "uvijek postoji mogućnost da se sankcije protiv Damaska pojačaju", ali i dodao da "zasad na tom polju nema ničeg novog".

Ereli je potvrdio da Washington i dalje očekuje da Sirija odlučno djeluje protiv podrške iračkoj pobuni, što je pitanje koje je bilo u središtu posjeta zamjenika državnog tajnika Richarda Armitagea Damasku 2. prosinca.

Sirija je godinama izložena raznim gospodarskim sankcijama Sjedinjenih Država koje ju optužuju da podržava terorizam, a početkom 2004. Bijela Kuća je pojačala sankcije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙