FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Irak optužuje Siriju za umiješanost u atentat u Najafu

NAJAF, 25. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Šef policije u Najafu Ghaleb alJazairi je u subotu optužio Siriju da je umiješana u atentat u kojemsu u nedjelju poginulo 52 osobe, pozivajući se na priznanje jednoguhićenog osumnjičenika.
NAJAF, 25. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Šef policije u Najafu Ghaleb al Jazairi je u subotu optužio Siriju da je umiješana u atentat u kojem su u nedjelju poginulo 52 osobe, pozivajući se na priznanje jednog uhićenog osumnjičenika.

Jedan od trojice osumnjičenika, uhićenih u Najafu, priznao je nakon atentata, da su sirijske obavještajne službe imale ulogu u eksplozijama 19. prosinca, kazao je novinarima general Jazairi.

"Uhitili smo jednog od počinitelja atentata. Prije je boravio u Siriji gdje je bio pod okriljem sirijskih obavještajnih službi", rekao je general.

Osumnjičeni je "priznao da su sirijske obavještajne službe odigrale ulogu u eksplozijama u Najafu", dodao je general Jazairi.

Tijekom ispitivanja osumnjičeni je rekao da je "živio u izbjegličkom logoru u Siriji koji su vodili sirijski obavještajci", dodao je policijski dužnosnik ne precizirajući o kojem se logoru radi.

Službeno, međutim, ne postoji nijedan logor s iračkim izbjeglicama na sirijskom teritoriju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙