FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

ZAGREB, 4. siječnja 2005.(Hina) - Objavljujemo pregled važnijihdogađaja do 12,30 sati:
ZAGREB, 4. siječnja 2005.(Hina) - Objavljujemo pregled važnijih događaja do 12,30 sati:

ZAGREB - I dok je hrvatska nogometna reprezentacija 2004. završila na 23. poziciji Fifine rangliste, Prva hrvatska nogometna liga nalazi se na 38. mjestu najjačih svjetskih liga u prošloj godini, objavila je Međunarodna federacija za nogometnu povijest i statistiku. Ljubiteljima nogometa u Hrvatskoj možda je teško povjerovati, ali hrvatsko nogometno prvenstvo je, prema Međunarodnoj federaciji za nogometnu povijest i statistiku, slabije od peruanskog, južnoafričkog, tuniskog, latvijskog, pa čak i od slovenskog, te prvenstva Srbije i Crne Gore. Međunarodna federacija za nogometnu povijest i statistiku rangirala je 74 lige, a na prvom je mjestu španjolska Primera. Slijede Engleska, Italija, Brazil, Francuska, a njemačka Bundesliga je šesta. Godine 2003. najjača je liga bila talijanska, ispred španjolske i engleske. Hrvatska nogometna liga najbolje je bila plasirana 1996., kada je zauzimala 24. mjesto na svijetu.

LONDON - Branič engleske mlade reprezentacije Calum Davenport potpisao je ugovor sa Southamptonom. Davenport dolazi iz Tottenhama na posudbu do kraja sezone. "Ovo je veliki izazov za mene i napokon ću se moći dokazati u Premier ligi. Vjerujem da možemo osigurati ostanak u ligi", izjavio je Davenport. Mladi nogometaš prvo je pojačanje Southamptona u zimskom prijelaznom roku. Klub kojeg trenira Harry Redknapp istaknuo je da mu je najvažnije da u zimskom prijelaznom roku pojača obranu. "Sveci" su zainteresirani i za Liverpoolov obrambeni dvojac Stephana Henchoza i Igora Bišćana.

DOHA - Najbolji tenisač svijeta Švicarac Roger Federer objavio je da je dogovorio suradnju s legendarnim australskim trenerom Tonyem Rocheom. Roche neće tijekom cijele godine raditi s Federerom, već samo deset tjedana. Australski stručnjak imao je priliku u veljači prošle godine postati Federerovim trenerom, ali je tada odbio ponudu navodeći kako mu ne odgovaraju stalna putovanja. Roche je bio trener Ivana Lendla i Pata Raftera, a obojica su pod njegovim vodstvom stigla do prve pozicije na ATP listi. "Divno je znati da se mogu obratiti nekome za pomoć. Treba mi netko kako bi analizirao svoju igru i još je više poboljšao", kazao je Federer, koji je bio bez trenera od prosinca 2003., kada se razišao sa Šveđaninom Peterom Lundgrenom.

LONDON - Veznjak engleskog premierligaša Birminghama Robbie Savage (30) izjavio je da želi napustiti klub i potražiti novu sredinu kako bi bio što bliže svojim bolesnim roditeljima, koji žive u Walesu. No, trener Birminghama Steve Bruce odbija svaku pomisao o prodaji Savagea. "Ne želim uopće o tome razgovarati. Savage je ključni igrač našeg kluba", istaknuo je Bruce. Savage, unatoč negativnom stavu trenera, inzistira na odlasku, te je najavio razgovor s vodstvom kluba. Interes za velškog reprezentativca pokazao je Blackburn.

LONDON - Veznjak Tottenhama Jamie Redknapp (31) trebao bi u zimskom prijelaznom roku pojačati Southampton, kojeg trenira njegov otac Harry. Bivši engleski reprezentativac nezadovoljan je svojim statusom u Tottenhamu, u koji je stigao prije tri godine iz Liverpoola. U tri sezone skupio je tek 53 nastupa za londonski klub. Dolazak Jamiea Redknappa bio bi veliko pojačanje za Southampton, koji se bori za opstanak u Premier ligi.

Jamie Redknapp, čija je karijera bila obilježena ozljedama, trebao bi danas obaviti liječnički pregled i dogovoriti uvjete transfera s vodstvom Southamptona.

LONDON - Međunarodni olimpijski odbor (MOO) donirao je milijun dolara pomoći žrtvama tsunamija u Aziji. "Cijela olimpijska obitelj je šokirana događajima koji su potresli Aziju. Ova pomoć najmanje je što možemo učiniti," poručio je predsjednik MOO-a Jacques Rogge.

Financijsku pomoć najavili su i čelnici Australskog teniskog saveza. Novac će se skupljati na ATP i WTA turnirima koji će se u siječnju održati u "Down Under"."Sve novce koje prikupimo uplatit ćemo na račun UNICEF-a za pomoć stradalima u Aziji," kazao je predsjednik teniskog saveza, Geoff Pollard.

PERTH - U susretu B skupine teniskog Hopman Cupa, koji se održava u Perthu, Sjedinjene Države pobijedile su Nizozemsku 2-1.

Meghann Shaughnessy (SAD) - Michaella Krajicek (Niz) 7-5, 6-4

James Blake (SAD) - Peter Wessels (Niz) 6-1, 7-6 (4)

Wessels/Krajicek (Niz) - Blake/Shaughnessy (SAD) 7-5, 7-5

NEW YORK - Rezultati sinoćnjih utakmica košarkaške NBA lige:

Boston Celtics - New Orleans Hornets 108:90

Toronto Raptors - Orlando Magic 105:94

(Kasun je za 10 minuta postigao 2 koša i 3 skoka)

Charlotte Bobcats - Cleveland Cavaliers 83:94

Miami Heat - Seattle Supersonics 96:98

Memphis Grizzlies - Utah Jazz 92:82

(Giriček je za 38 minuta upisao 11 koševa, 3 skoka i 7 asistencija)

Chicago Bulls - Detroit Pistons 80:87

Denver Nuggets - Los Angeles Clippers 98:102

Golden State Warriors - Philadelphia 76'ers 104:112

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙