FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 1. siječnja (Hina) - Donosimo pregled najvažnijih događaja do21 sat.

GARMISCH-PARTENKIRCHEN - Finski skakač na skijama Janne Ahonen nastavio je sa svojom nevjerojatnom dominacijom u ovosezonskom natjecanju za Svjetski kup. Ahonen je u 10. natjecanju, održanom tradicionalno na Novu godinu u njemačkom Garmisch-Partenkirchenu, upisao svoju dvetu ovosezonsku pobjedu. Ahonen je do druge pobjede na "Novogodišnjoj turneji", najbolji je bio i prije tri dana u Oberstdorfu, stigao s dva uvjerljivo najduža skoka natjecanja od 124 i 128 metara čime je u ukupnom zbiru sakupio 260.1 bodova. Drugo mjesto pripalo je Austrijancu Thomasu Morgensternu (119.5 i 122.5 m) sa šest bodova manje, dok je treći bio Nijemac Georg Spaeth sa 247.2 bodova (120.5 i 118.5 m). S obzirom na formu kakvu pokazuje, moglo bi se dogoditi da Ahonen ponovi podvig Nijemca Svena Hannawalda otprije tri godine, odnosno da pobijedi na sva četiri natjecanja "Novogodišnje turneje". Za to su mu potrebne još pobjede u Innsbrucku u utorak, te u Bischofshofenu u četvrtak. U redoslijedu "Turneje" Ahonen ima 35.9 bodova više od drugoga Morgensterna, dok trećeplasirani Norvežanin Roar Ljoekelsoey zaostaje 37.1 bodova.

ZAGREB - Rezultati utakmica 21. kola nogometnog prvenstva Engleske: Aston Villa - Blackburn Rovers 1-0, Bolton Wanderers - West Bromwich Albion 1-1, Charlton Athletic - Arsenal 1-3, Fulham - Crystal Palace 3-1, Liverpool - Chelsea 0-1, Manchester City - Southampton 2-1, Newcastle United - Birmingham City 2-1, Portsmouth - Norwich City 1-1, Tottenham Hotspur - Everton 5-2, Middlesbrough - Manchester United 0-2. TABLICA: Chelsea 52, Arsenal 47, Manchester United 43, Everton 40, Middlesbrough 35, Liverpool 34...

GLASGOW - Nogometaši Rangersa preuzeli su vodstvo na ljestvici škotskog prvenstva nakon što su u dvoboju 21. kola na gostovanju kod Dundee Uniteda odigrali 1-1. Rangersi sada imaju 50 bodova, isto koliko i drugoplasirani Celtic, ali s boljom gol-razlikom i utakmicom više. Bod koji je Rangersima barem privremeno donio čelnu poziciju na ljestvici osigurao je njihov vratar Stefan Klos pogotkom u posljednjoj minuti utakmice. Hrvatski reprezentativac Dado Pršo odigrao je svih 90 minuta za Rangerse, ali se nije uspio upisati u strijelce. Celtic će svoj dvoboj 21. kola odigrati u nedjelju na svom terenu protiv Livingstona.

PERTH - Poznat je i posljednji sudionik Hopman Cupa, kojim u australskom Perthu počinje nova teniska sezona. To su Nizozemci, koji su u izlučnom dvoboju pobijedili Zimbabve 2:0. Nizozemka Michaela Krajicek je svladala Caru Black 3-6, 7-6 (5), 6-0, a Peter Wessels je bio bolji od Waynea Blacka sa 7-6 (7), 7-5.

Ostali sudionici Hopman Cupa su Rusija (Anastazija Miskina, Marat Safin), SAD (Meghann Shaughnessy, James Blake), Slovačka (Daniela Hantuchova, Dominik Hrbaty), Argentina (Gisela Dulko, Guillermo Coria), Njemačka (Anna-Lena Groenfeld, Tommy Haas), Australija (Alicia Molik, Mark Philippoussis) i Italija (Francesca Schiavone, Davide Sanguinetti).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙