FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

ZAGREB, 26. prosinca (Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do12.30 sati.
ZAGREB, 26. prosinca (Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do 12.30 sati.

LOS ANGELES - Shaquille O'Neal doživio je velike ovacije prilikom prvog dolaska u Staples Center nakon odlaska iz Los Angeles Lakersa, a dolazak u grad u kojem je osvojio tri naslova NBA prvaka proslavio je 104-102 pobjedom sa svojom novom momčadi Miami Heatom, i to nakon dodatnih pet minuta. Publika u Los Angelesu na početku je utakmice pokazala da zna cijeniti ono što je "Shaq" ostvario u dresu Lakersa u proteklih osam godina, a potom je uslijedio dugo očekivani dvoboj između O'Neala i Kobea Bryanta, koji je "najzaslužniji" za O'Nealov odlazak iz kluba.

Pojedinačna statistika na kraju dvoboja bila je na strani Bryanta, ali pobjedu je ostvarila O'Nealova momčad. To je 11. uzastopna pobjeda Heata čime je sastav s Floride izjednačio najduži niz pobjeda u povijesti kluba, a priliku za postavljanje novoga rekorda imat će već u ponedjeljak navečer kada igra na svom terenu protiv Atlante. U sastavu pobjednika najbolji je bio Wade sa 29 koševa i 10 asistencija, O'Neal je ubacio 24 poena i uhvatio 11 lopti, dok je Eddie Jones dodao 18. Lakersima nisu bila dovoljna niti 42 ubačaja Bryanta, Lamar Odom je postigao 24 uz 11 skokova, a nekadašnji igrač Cibone Chucky Atkins je ubacio 12.

Prvi ovosezonski dvoboj Indiana Pacersa i Detroit Pistonsa okončan je masovnom tučnjavom u Detroitu, a uzvrat u Indianapolisu na Božić bio je mnogo miroljubiviji. Pobjedu od 98-93 su osvarili aktualni prvaci Pistonsi koji su tako pokvarili povratak Jermainea O'Neala, koji je propustio posljednjih 15 utakmica zbog suspenzije "zarađene" upravo zbog nereda u Detroitu.

JOHANNESBURG - Južnoafrički olimpijac u maratonu Ian Syster utopio se zajedno sa svojim dvomjesečnim sinom nakon što je izgubio kontrolu nad vozilom i sletio u rijeku u ranim satima Božića na sjeveru Južnoafričke Republike. Systerova djevojka Maritza Tietre izjavila je kako su se posvadili na Badnjak, te je on nakon toga krenuo na put svojoj obitelji u Cape Town. No, tamo nije stigao. Syster je skrenuo pozornost na sebe pobjedom na nacionalnom prvenstvu JAR-a u maratonu 2001. godine, a velike mogućnosti potvrdio je pobjedom na pekinškom maratonu i petim mjestom na londonskom maratonu 2002. Ove je godine nastupio na Olimpijskim igrama u Ateni, ali nije završio utrku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙