FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 31. prosinca (Hina) - Donosimo pregled najvažnijih događaja do21 sat.
ZAGREB, 31. prosinca (Hina) - Donosimo pregled najvažnijih događaja do 21 sat.

SAITAMA/ZAGREB - Mirko Filipović "Cro Cop" pobijedio je u japanskoj Saitami Kevina Randelmana u borbi u ultimate fightu i tako mu uzvratio za poraz u travnju. Ovoga puta Cro Cop je posao obavio za manje od jedne minute. Monster nije imao izgleda protiv "guillotine choke", zahvata gušenja koji se koristi u brazilskom jiu-jitsu. Nakon borbe, Mirko se obratio Kevinu Randlemanu i okupljenima u japanskoj Saitami riječima: "Kevin, hvala ti što si se borio sa mnom. Želio bi se boriti s pobjednikom iz susreta Fedor - Nogueira, no ukoliko se Mark Coleman želi boriti sa mnom, prihvatit ću to jer ga cijenim kao borca," kazao je Mirko Filipović. Ova dva borca već su se jedno borila, no 25. travnja je Kevin Randleman iznenadio sve i nakon samo minute i 57 sekundi svladao hrvatskog borca. Nakon tog poraza Mirko Filipović je nanizao četiri pobjede, te će kraj godine dočekati sa zadovoljstvom što je porazio čovjeka koji mu je nanio možda i najteži poraz u karijeri.

ADELAIDE - Hrvatski tenisač Mario Ančić otkazao je nastup na prvom turniru u 2005. godini koji u ponedjeljak počinje u australskom Adelaideu zbog ozljede gležnja. Ančić je ozlijedio gležanj u četvrtak, te je odlučio propustiti nastup u Adelaideu kako bi bio spreman za prvi "Grand Slam" sezone, Australian Open koji počinje 17. siječnja u Melbourneu.

BARCELONA - Američki vozač Robby Gordon (Volkswagen) pobjednik je prve etape "Relija Dakar" vožene u dužini od 6 kilometara u Barceloni. Gordon je dionicu od 6 km prešao za 4:20 minuta, dvije sekunde brže od Japanca Hiroshija Matsuoke (Mitsubishi), te tri od Južnoafrikanca Giniela De Villiersa (Nissan). Hrvatska posada Zvonimir Martinčević i Marin Frčko (Toyota) u prvoj su etapi zauzeli 96. mjesto sa 2:04 minuta zaostatka. U konkurenciji motociklista poveo je Francuz David Fretigne.

RIO DE JANEIRO - Napadač argentinske nogometne reprezentacije i brazilskog Corinthiansa Argentinac Carlos Tevez (20) drugu je godinu zaredom proglašen za najboljeg lationameričkog igrača u izboru urugvajskog dnevnika El Paisa. Tevez je naslov najboljeg zaslužio ponajprije sjajnim igrama na olimpijskom turniru na kojem je sa osam golova bio najzaslužniji za osvajanje zlatne medalje. Također, bio je član reprezentacije Argentine koja je osvojila drugo mjesto na Copa America, a sa svojim bivšim klubom Boca Juniorsima osvojio je Copa Sudamericana. Nakon osvajanja Copa Sudamericane u prosincu je prešao u brazilski Corinthians za 18 milijuna dolara, što je rekordni prijelaz u Južnoj Americi.

KIJEV - Napadač talijanskog nogometnog prvaka Milana Andrij Ševčenko i svjetski boksački prvak u teškoj kategoriji po verziji WBC Vitalij Kličko odlikovani su najvišim ukrajinskim priznanjem - "Herojem Ukrajine". Ovu dvojicu iznimnih sportaša odlikovao je još uvijek aktualni ukrajinski predsjednik Leonid Kučma. Prije Ševčenka i Klička isto odlikovanje dobila je i plivačica Jana Kločkova, dvostruka olimpijska pobjednica iz Atene.

NEWCASTLE - Branič francuske nogometne reprezentacije Jean-Alain Boumsong (25) ipak će karijeru nastaviti u engleskom prvoligašu Newcastle Unitedu. Boumsongov dosadašnji klub, škotski Rangers u koji je stigao ljetos iz Auxerrea, uporno je odbijao ponude Newcastlea, ali na koncu je popustio i pristao prodati jednog od svojih najboljih igrača za odštetu od osam milijuna funti.

LONDON - Belgijski nogometni reprezentativac Thomas Buffel (23) novi je član škotskog prvoligaša Rangersa. Buffel je u Rangerse stigao iz nizozemskog Feyenoorda u kojemu se nije naigrao ove jeseni pod vodstvom novoga trenera Ruuda Gullita koji je u napadu preferirao Salomona Kaloua.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙