FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bivši radnici "Sinja" d.d. traže zaostale plaće

SINJ, 3. siječnja 2005. (Hina) - Bivši radnici građevinske tvrtke "Sinj" d.d. i kćeri te tvrtke "Alkasin", njih ukupno 280, još uvijeknisu primili novac s naslova zaostalih plaća i otpremnina iako je tatvrtka nakon provedbe stečajnog postupka prodana prije više od trimjeseca.
SINJ, 3. siječnja 2005. (Hina) - Bivši radnici građevinske tvrtke "Sinj" d.d. i kćeri te tvrtke "Alkasin", njih ukupno 280, još uvijek nisu primili novac s naslova zaostalih plaća i otpremnina iako je ta tvrtka nakon provedbe stečajnog postupka prodana prije više od tri mjeseca.

Istaknuto je to na današnjoj konferenciji za novinare Stožera za zaštitu potraživanja bivših radnika.

Tvrtku je kupio splitski Konstruktor Inžinjering za 11 milijuna kuna koje je uplatio na račun Trgovačkog suda, a ukupna potraživanja iznose 7 milijuna kuna.

"Nije nam jasno zbog čega Trgovački sud odugovlači sa isplatama, a također je još manje jasno zašto još uvijek nije zaključen stečajni postupak što također povećava troškove, odnosno smanjuje dobiveni iznos od prodaje na našu štetu", kazao je predsjednik Stožera Marinko Milanović.

Stožer je od Ministarstva financija pismeno zatražio da Vlada otpiše svoj dio potraživanja koji iznosi 5 milijuna kuna, jednako kao što je to učinila i u slučaju imotskog "Imostroja".

Od iznosa dobivenog prodajom "Sinja" d.d. osim radničkih potraživanja treba podmiriti i obveze razlučnom vjerovniku splitskoj tvrtki "Spliting" d.o.o. i to u iznosu od 4,2 milijuna kuna.

Milanović je rekao kako su tražili potporu za svoje zahtjeve i od Ministarstva branitelja jer je sinjska tvrtka teško stradala u ratu, a više od 50 posto zaposlenih bilo je u postrojbama Hrvatske vojske. No, kazao je, nikakav odgovor nisu dobili.

Novi vlasnik "Sinja" d.d. u radnom je odnosu zadržao ukupno 30 radnika, a svi ostali su na Zavodu za zapošljavanje s još oko 3500 nezaposlenih Sinjana.

(Hina) xbper yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙