FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

ZAGREB, 1. siječnja 2005.(Hina) - Objavljujemo pregled važnijihdogađaja do 12,30 sati:

MELBOURNE -Hrvatska olimpijska reprezentacija gluhih sretno je doputovala u Melbourne u kojem će se od 5. do 16. siječnja muška rukmetna reprezentacija, dva strijelca i jedan hrvač boriti za odličja na 20. olimpijskim igrama gluhih (Deaflympics). Službeno otvaranje Igara je 5. siječnja, a prve nastupe, dva dana kasnije, imat će hrvač u grčko-rimskom stilu Anto Zečević, te rukometaši, koji brane zlato sa prošlih Igara u Rimu. "Ne bojimo se nikoga, jer igramo najljepši i najbolji rukomet na svijetu, a najveći suparnici bit će nam Nijemci i Danci. S Amerikancima doista ne bi trebali imati nikakvih problema", kazao je trener i izbornik Vojislav Bjegović.Prvi dvoboj rukometaši igraju s Amerikancima 7. siječnja u Sports and Aquatic Centru.

NEW YORK - Denver Nuggetsi su u Novu godinu ušli s novim trenerom i pobjedom. Na domaćem su terenu svladali Philadelphiju 97-92. Michael Cooper na trenerskom je mjestu naslijedio Jeffa Bzdelika, koji je otišao nakon šest uzastopnih poraza. Do ustoličenja za šefa struke Cooper je bio pomoćnik Bzdeliku. Najbolji strijelac domaćina bio je Carmelo Anthony, koji se je vratio na teren nakon dva tjedna mirovanja zbog ozljede gležnja. Anthony je ubacio 24 koša, a DerMarr Johnson dodao je 18 poena i 8 asistencija. Kod Sixersa, kojima je ovo prvi poraz nakon tri pobjede u nizu, najbolji je bio Allen Iverson sa 29 koševa i 8 dodavanja. Marc Jackson i Corliss Williamson ubacili su po 15 poena. Košarkašima Sacramenta očito odgovara dvorana "Delta Center" u Salt Lake Cityu. Naime, posljednji poraz na gostovanju kod Utah Jazza doživjeli su u travnju 2000. Otad su nanizali devet gostujućih pobjeda protiv Utaha. Sinoć su slavili sa 109-102 zahvaljujući odličnoj igri Predraga Stojakovića i Chrisa Webbera u drugom poluvremenu. Webber je 14 od 25 koševa zabio u drugom poluvremenu. Stojaković je ubilježio 26 koševa, a polovicu ih je ubacio u trećoj i četvrtoj četvrtini. Najbolji pojedinac Utaha bio je Carlos Boozer sa 25 koševa i 10 skokova. Hrvatski reprezentativac Gordan Giriček odigrao je 19 minuta, postigavši 10 koševa, 2 skoka i 2 asistencije.

NEW YORK - Rezultati sinoćnjih utakmica košarkaške NBA lige:

Boston - Washington 108-103

Charlotte - Seattle 97-103

Utah - Sacramento 102-109

(Giriček je za 19 minuta upisao 10 koševa, 2 skoka i 2 asistencije)

Denver - Philadelphia 97-92

LA Clippers - San Antonio 79-98

Houston - Milwaukee 105-90

(Kukoč je na listi ozlijeđenih)

RALEIGH - Američki sprinter Mickey Grimes (28) suspendiran je na dvije godine zbog uzimanja dopinga, objavila je Američka antidopinška agencija. Bivši prvak Panameričkih igara na 100m bio je pozitivan na doping kontroli koja je obavljena izvan natjecanja u svibnju 2004. U njegovom uzorku pronađen je anabolički steroid "norandrosteron". Grimesu, koji trenira zajedno sa bivšim svjetskim rekorderom Mauriceom Greeneom, to je bio drugi doping prekršaj. Godine 2003. oduzet mu je naslov prvaka na Panameričkim igrama, nakon što je bio pozitivan na "efedrin".

SAO PAULO - Kenijski atletičar Robert Cheruiyot pobjednik je tradicionalne novogodišnje utrke ulicama brazilskog Sao Paula. Cheruiyot je stazu dugačku 15 km pretrčao za 44 minute i 42 sekunde. Kenijski trkač odvojio se od skupine natjecatalja 2,5 km prije cilja i njegova prednost u odnosu na konkurente samo se povećavala do kraja utrke. Cheruiyotu je to druga pobjeda u Sao Paulu u posljednje tri godine. Drugo mjesto, sa 23 sekunde zaostatka, pripalo Australcu etiopskog podrijetla Sisayu Bezabehu, a treći je bio još jedan Kenijac, Stephen Biwott. Čast domaćina spasio je Clodoaldo da Silva, koji je na cilj stigao peti. U ženskoj konkurenciji pobjednica je također iz Kenije. Lydia Cheromei je stazu pretrčala za 53 minute i jednu sekundu. Na drugom i trećem mjestu su Brazilke Lucelia de Oliveira Peres i Adriana Aparecida da Silva. Utrku u najvećem latinoameričkom gradu pratilo je veliko policijsko osiguranje, a sudjelovalo je 13.000 natjecatelja. Novogodišnja utrka u Sao Paulu održava se od 1925. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙