FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 22. prosinca (Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do 21sat.
ZAGREB, 22. prosinca (Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do 21 sat.

FLACHAU/ZAGREB - Hrvatski skijaš Ivica Kostelić osvojio je sedmo mjesto na slalomu u austrijskom Flachau i to su mu prvi bodovi u Svjetskom kupu ove sezone. Kostelić je prvu vožnju odvezao kao 15., a u drugoj je bio puno bolji, imao je deveto vrijeme, što mu je bilo dovoljno za sedmu poziciju i prvih 36 bodova ove sezone. Za pobjednikom Talijanom Giorgio Roccom Ivica je zaostao 1.22 sekundi. Rocca je slavio ispred Austrijanca Rainera Schoenfeldera (+0.24), dok je treći bio Nijemac Alois Vogl (+0.31). Svoj prvi nastup u Svjetskom kupu imao je mladi Riječanin Dalibor Šamšal, koji je sa startnim brojem 78 i rezultatom od 51.24 sekunde zauzeo 63. mjesto.

ST.MORITZ/ZAGREB - Hrvatska skijašica Janica Kostelić pala je u drugoj vožnji veleslaloma Svjetskog kupa u švicarskom Sankt Moritzu, u kojem je Ana Jelušić sa 21. mjestom došla do veleslalomskog rezultata karijere. Janica je nakon prve vožnje bila treća, a pad je uslijedio u samoj završnici druge vožnje, kada je imala veliku prednost koja bi joj garantirala vodeću poziciju i mjesto na pobjedničkom postolju. Pad je bio vrlo težak jer su obje skije ostale na nogama najbolje hrvatske skijašice, koja je ustala bez pomoći. Sankt Moritz je izgleda uklet za Janicu Kostelić koja je 1999. na istoj stazi doživjela najteži pad karijere koji je rezultirao teškom ozljedom desnog koljena.

Pobjednica veleslaloma je Slovenka Tina Maze (2:26.99) koja je za 12 stotinki sekunde bila brža od Šveđanke Anje Paerson, te 74 stotinke od trećeplasirane Španjolke Marie Riende Contreras. Riječanka Ana Jelušić je sa visokim startnim brojem 68 nakraju zauzela 21. mjesto sa ukupnim vremenom 2:30.60 i to joj je najbolji veleslalomski rezultat karijere.

ZAGREB - Hrvatski olimpijski odbor (HOO) dobio je danas prvog sponzora u novom olimpijskom ciklusu. Ugovor o suradnji do završetka Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine potpisali su na prigodnoj svečanosti u Domu HRT-a vršitelj dužnosti glavnog tajnika HOO-a Josip Čop i glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Mirko Galić.

"Potpisivanjem ovog ugovora nastavit će se dosadašnja uspješna suradnja HOO-a i HRT-a, koja je svoj vrhunac imala promocijom športa i sjajno obavljenim poslom HRT-a tijekom Olimpijskih igara u Ateni", rekao je na svečanom potpisivanju ugovora predsjednik HOO-a Zlatko Mateša. Glavni ravnatelj HRT-a Mirko Galić izrazio je zadovoljstvo dosadašnjim partnerskim i poslovnim odnosom s HOO-om, rekavši kako je HRT-u u interesu zadržati primat u prijenosima športskih događanja kako na nacionalnoj tako i na međunarodnoj razini.

LONDON - Međunarodni atletski savez (IAAF) privremeno je suspendirao grčke sprintere Kostasa Kenterisa i Katerinu Thanou zbog neodazivanja na tri dopinške kontrole tijekom ljeta ove godine uoči Olimpijskih igara u Ateni. IAAF je u svojoj izjavio objavio kako su razlozi nepojavljivanja Kenterisa i Thanou na kontrolama u Tel Avivu, Chicagu i Ateni neprihvatljivi.

"Prema odluci IAAF-a koja je poslana i Grčkom atletskom savezu, oboje atletičara i njihov trener (Christos Tzekos) privremeno su suspendirani do okončanja njihovih slučajeva", stoji u izjavi IAAF-a.

MOSKVA - Olimpijska pobjednica u skoku s motkom i svjetska rekorderka u toj atletskoj disciplini Jelena Isinbajeva (22) izabrana je za sportašicu godine u Rusiji.

"Nema sumnje da je Jelena bila najkonstantnija naša sportašica u ovoj godini", izjavio je predsjednik Ruskog olimpijskog odbora Leonid Tjagačjov.

Isibajeva je ranije ove godine progašena i najboljom atletičarkom svijeta za 2004. u izboru Međunarodnog atletskog saveza (IAAF).

BEČ - Austrijski tenisač Stefan Koubek (27) kažnjen je s tri mjeseca zabrane nastupa zbog korištenja dopinga. Koubek je bio pozitivan na zabranjeni preparat triamcinolon acetonid tijekom ovogodišnjeg turnira u Roland Garrosu. Koubek, 60. tenisač svijeta, za pozitivan dopinški nalaz optužio je liječnika austrijske reprezentacije jer mu je ozljedu ručnog zgloba liječio injekcijama koje su sadržavale zabranjeni preparat.

LJUBLJANA - Slovenska tenisačica Tina Pisnik (23), 130. igračica svijeta, bi zbog prometne nesreće koju je doživjela ovoga tjedna u Mariboru i u kojoj je ozlijedila vrat, mogla propustiti čitav prvi dio sljedeće sezone, odnosno sve turnire na australskoj turneji. Neoprezni vozač zaletio se u stražnji dio Pisnikinog automobila, te je tenisačica obnovila ozljedu vrata koja bi ju mogla udaljiti sa svih turnira u siječnju sljedeće godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙