FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: mcur
ZAGREB, 24. prosinca 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH čestitao je Božić i Novu godinu pripadnicima Oružanih snaga RH u mirovnim misijama i operacijama NATO saveza, Europske unije i Ujedinjenih naroda, izrazivši uvjerenje da će i nadalje uspješno i profesionalno obavljati svoje zadaće. "Naši saveznici i partneri, vaše kolegice i kolege iz savezničkih i partnerskih država, stanovništvo i vlasti u područjima vašeg angažmana, u vama, pripadnicama i pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske, prepoznaju suvremenu, demokratsku Hrvatsku", kaže u poruci predsjednik Josipović i ističe kako je Hrvatska danas afirmirana i odgovorna članica međunarodnih organizacija i saveza. Dugogodišnjim sudjelovanjem u mirovnim i stabilizacijskim misijama i operacijama davali smo i dajemo doprinos miru, stabilnosti i sigurnosti na svjetskoj razini. Uz održavanje i razvoj onih tradicionalnih vojnih sposobnosti, uz suradnju i integraciju civilnog i vojnog sustava usmjereni smo prema održavanju i razvoju suvremenih Oružanih snaga, suvremenog sigurnosnog i obrambenog sustava. Sve to radimo zbog dobra i sigurnosti naših građana, društva i države, u korist dobra i sigurnosti našeg bližeg i daljeg okruženja", poručio je sudionicima mirovnih misija i operacija Joaipović i zaželio njima i njihovim obiteljima sretne božićne i novogodišnje blagdane i svako dobro u novoj godini.

GOSPIĆ - Uprava i sindikat Javne ustanove Nacionalni park Plitvička jezera potvrdili su danas da su završili postupak mirenja i za siječanj najavili nastavak pregovora o kolektivnom ugovoru. Iz Ureda ravnateljice te javne ustanove priopćeno je jutros da je 23. prosinca proveden postupak mirenja između ovlaštenih predstavnika poslodavca i ovlaštenih predstavnika sindikata i da su "obje strane suglasne da je mirenje uspjelo". Sve otvorene stavke će se rješavati u dobroj vjeri nastavkom kolektivnog pregovaranja u siječnju 2014. godine, kaže se u kratkom priopćenju iz ureda v.d. ravnateljice Natalije Božičević. Pregovori o kolektivnom ugovoru nastavit će se 14. siječnja sljedeće godine, najavila je povjerenica sindikata Turizam i usluge Hrvatske u NP Plitvičkim jezerima Marica Perić, potvrdivši da je proveden postupak mirenja između poslodavca i sindikata. Sindikat je prošlog tjedna, prije smjenjivanja bivše ravnateljice Lidije Bertović, najavljivao štrajk na Staru godinu zbog smanjivanja materijalnih prava i zbog rastrošnosti i neučinkovitosti uprave.

ŠIBENIK - Jedna je osoba smrtno stradala i dvije su teško ozlijeđene u prometnoj nesreći koja se jutros oko 4,25 sati dogodila na mostu Krki na autocesti A1 u smjeru Splita, izvijestila je šibenska policija. Osobe s teškim tjelesnim ozljedama prevezene su u šibensku Opću bolnicu. Neslužbeno se doznaje kako su sve tri osobe albanski državljani.

ZADAR - Zadarska policija privela je sinoć, nakon kraće potjere, dvojicu 21-godišnjaka koji su tijekom bijega od policijske provjere iz automobila izbacili kapuljaču s prorezima za oči, rukavice, plastični pištolj i ruksak. Policijski djelatnici su sinoć oko 22 sata, kako se navodi u današnjem priopćenju, uočili sumnjivi automobil s nepripadajućim registracijskim pločicama, ali su pri pokušaju kontrole mladići pobjegli i uslijedila je potjera. U policiji nisu željeli reći je li to uhićenje u vezi s razbojstvima koja su se u Zadru dogodila nedugo prije potjere, tek su kazali da je istraga u tijeku.

VINKOVCI - U odvodnom kanalu uz cestu Vukovar-Negoslavci policijski službenici pronašli su jučer po dojavi četiri ručne bombe i 180 komada streljiva za automatsku pušku, izvjestila je jutros vukovarsko-srijemska policija. Također, u Nuštru pokraj Vinkovaca osoba koja je željela ostati anonimna policijskom službeniku za protueksplozijsku zaštitu dragovoljno je predala ručnu bombu, 120 komada streljiva za automatsku pušku i četiri okvira za automatsku pušku, navodi policija i podsjeća kako se oružje i minsko-eksplozivna sredstva mogu dragovoljno, bez ikakovih zakonskih sankcija, policiji predati svih 365 dana u godini. Policijski službenici će izaći na teren u bilo koje vrijeme, na bilo koje mjesto, a na građanima je samo da se odvaže i jave, ističe policija.

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙