FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 13 sati

Autor: mcur
ZAGREB, 23. prosinca 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 13 sati:

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović čestitao je Božić svima koji ga slave po gregorijanskom kalendaru, izrazivši uvjerenje da će im i ove godine duboko ljudska poruka Božića biti poticaj za građenje budućnosti temeljene na miru, pravednosti, odgovornom društvenom ponašanju, solidarnosti i toleranciji. ''Svim građankama i građanima Republike Hrvatske koji slave Božić po gregorijanskom kalendaru - katolicima, protestantima i ostalim kršćanima, od srca želim sretan Božić. Božić je blagdan koji svojom duhovnom i etičkom porukom podsjeća ljude da dobrota, radost i nada imaju smisla. Svake godine nam pruža novu mogućnost da se potrudimo i postanemo bolji ljudi. Vjerujem da će i ove godine duboko ljudska poruka Božića biti poticaj svim građankama i građanima da upornošću i predanim radom ustraju na građenju bolje budućnosti temeljene na miru, pravednosti, odgovornom društvenom ponašanju, solidarnosti i toleranciji'', stoji u čestitki. Predsjednik Josipović uputio je božićnu čestitku predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije i nadbiskupu zadarskom msgr. Želimiru Puljiću i kardinalu Josipu Bozaniću, nadbiskupu zagrebačkom.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko uputio je božićnu i novogodišnju čestitku građanima Hrvatske sa željom da im božićni blagdani donesu "tako potrebnu nadu, mir i veselje". „Blagdan Božića je poticaj vjernicima da s nadom krenu u budućnost. Tiha i radosna noć Božića nas ispunjava snagom istinskog humanizma i sve ljude dobre volje poziva da u vlastitom okruženju promiču mir, optimizam, solidarnost i ljubav prema bližnjem. A upravo te vrijednosti su nam potrebne u suočavanju s našim svakodnevnim političkim i ekonomskim izazovima kao i za izgradnju Hrvatske kao zemlje blagostanja za sve njezine građane", poručio je Leko.

ZAGREB - Svim kršćanskim vjernicima koji Božić slave prema gregorijanskom kalendaru, sretan i radostan Božić zaželio je predsjednik Vlade Zoran Milanović. "Neka ovaj blagdan, koji svojim značajem poziva na optimizam, uistinu bude praznik nade i vjere. Vjere da radom, zalaganjem i odgovornim ponašanjem pokrećemo istinske promjene. Praznik obitelji i zajedništva upućuje nas na solidarnost prema svima kojima je naša pomoć potrebna, na toleranciju različitosti, razumijevanje i uzajamno poštivanje", istaknuo je premijer Milanović. Učinimo, poručio je, božićno ozračje trenutkom i mjestom koje nas otvara drugima i drugačijima, slabijima, manjinama, onima koji se boje, koji su isključeni. Budimo velikodušni nasuprot sebičnosti, približimo im se, umjesto da im se namećemo, saslušajmo ih, umjesto da se okrenemo na drugu stranu, ne osuđujmo ih, nego ih uvažimo. Samo na taj način, istaknuo je premijer Milanović, moći ćemo izgraditi dostojanstven život svih hrvatskih građanki i građana.

VUKOVAR - Vukovarsko Gradsko vijeće na današnjoj sjednici nije raspravljalo o prijedlogu proračunu grada za 2014. jer je gradonačelnik Željko Sabo (SDP), kao predlagatelj, među ostalim povukao taj prijedlog, a napuštajući potom vijećnicu vladajućoj je koaliciji poručio kako će, kad veće žele, prijevremene izbore i dobiti. Na dnevnom redu vukovarskog Vijeća bile su 22 točke dnevnog reda, među kojima i odluka o donošenju proračuna Grada za 2014. godinu. Nakon što je uz prijedlog proračuna, povukao i niz točaka s dnevnog reda, a koje su sve redom imale veze s financiranjem iz proračuna za 2014. godinu, Sabo je napustio Gradsku vijećnicu, a u tome su ga slijedili vijećnici SDP-a. Vladajućoj koaliciji, koju u vukovarskom Gradskom vijeću čine HDZ-a, HSP dr. Ante Starčevića i nezavisni vijećnik Željko Pinjuh, koji je i predsjednik Vijeća, Sabo je odlasku iz vijećnice poručio da, kada već žele prijevremene izbore, da će ih i dobiti. Predsjednik Vijeća Željko Pinjuh najavio je kako će do kraja godine sazvati još jednu sjednicu Gradskoga vijeća ne bi li vijećnici ipak uspjeli usvojiti proračun grada za sljedeću godinu.

ZAGREB - Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna uručio je danas u ime ukrajinske momčadi Šahtara Klinici za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj donaciju u vrijednosti 210.000 kuna, koja će biti iskorištena za kupnju uređaja za urološku endoskopiju u djece. Zoran Bahtijarević s Odjela za dječju urologiju istaknuo je da se radi o novom, sofisticiranom uređaju koji omogućuje endoskopsku dijagnostiku i minimalno invazivne zahvate za oko 500 djece godišnje. Najviše, oko 300 njih su urološke dijagnostike, a uređaj se ujedno koristi i za uho, grlo, nos zahvate, na gastroenterološkom traktu i za brojne druge zahvate. Bahtijarević je naglasio kako pomoću uređaja zahvati kraće traju, a djeca se brže oporavljaju i odlaze kući. Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna izrazio je uvjerenje da će ovaj uređaj omogućiti kvalitetniji i bolji život djece te naglasio da se radi o početku humanitarnog rada Šahtara u Hrvatskoj te da to nije zadnja akcija. Od ukupnog iznosa, 135.000 kuna darovali su igrači Šahtara, a 65.000 Pliva.

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙