FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 28. studenog 2013. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

RIJEKA - U susretu petog kola I skupine Europske lige Rijeka je na stadionu Kantrida odigrala 0-0 protiv Vitorije Guimaraes čime je ostala bez izgleda za plasman u drugi krug natjecanja. Tragičar utakmice je postao najbolji napadač Rijeke Leon Benko koji je u 82. minuti sam izbio ispred gostujućeg vratara, no Douglas je sjajno obranio njegov udarac. U drugom susretu iz skupine Lyon je na Gerlandu pobijedio Real Betis 1-0 golom Gomisa u 66. minuti. Uoči posljednjeg kola Lyon i Real Betis su osigurali 'europsko proljeće', dok će Rijeka i Vitorija 12. prosinca zaključiti svoju europsku priču. U zadnjem kolu Rijeka 12. prosinca gostuje u Sevilli kod Real Betisa, dok se u drugom susretu sastaju Vitoria Guimaraes i Lyon.

PARIZ - Napadač francuskog nogometnog prvaka PSG-a Zlatan Ibrahimović ponovo je oduševio svoje poklonike izjavivši kako mu nije potrebna 'Zlatna lopta' da bi znao da je najbolji nogometaš na svijetu. "Nagrada nije nešto o čemu razmišljam i nije mi toliko bitno. Nije mi potrebna nagrada da bi znao da sam najbolji," kazao je Ibrahimović nakon utakmice protiv Olympiakosa, njegove jubilarne stote u Ligi prvaka. PSG je pobjedom protiv grčkog prvaka osigurao plasman u osminu finala, a Ibro ne može dočekati ždrijeb. "Naš cilj je bio plasman u osminu finala i to smo uspjeli. Sada čekamo ždrijeb i jedva čekam te utakmice," naglasio je švedski reprezentativac. Ibrahimović je ove sezone u Ligi prvaka zabio osam golova, dok je u francuskom prvenstvu postigao 14 pogodaka.

MADRID - Prva zvijezda španjolskog nogometnog velikana Real Madrida Portugalac Cristiano Ronaldo najavio je kako će 'Kraljevski klub' ove sezone osvojiti Ligu prvaka i Primeru. "Zaista mislim da ove sezone možemo do naslova u prvenstvu i Ligi prvaka. Ne brine me zaostatak koji imamo u Primeri," kazao je Ronaldo u razgovoru za magazin FourFourTwo. Real Madrid se trenutačno nalazi na trećem mjestu španjolskog prvenstva sa 34 boda, šest manje od vodeće Barcelone. Real je izborio i plasman u osminu finala Lige prvaka kolo prije kraja natjecanja po skupinama. Portugalac je trenutačno prvi strijelac Primere sa 17 golova u 14 utakmica.

MOSKVA - Bivšem članu ruske bob posade na ZOI u Torinu 2006. Pjotru Makarčuku olimpijska je baklja zapalila lijevi rukav jakne, ali su osobe iz njegove pratnje na vrijeme reagirale ugasivši vatru, te je prošao bez opekotina. Incident s olimpijskom bakljom za predstojeće Igre u Sočiju dogodio se u srijedu u sibirskom Abakanu. Dosad je bilo desetak incidenata sa olimpijskom bakljom, najčešće je bio problem što bi se neočekivano ugasila. Inače, olimpijska baklja za Igre u Sočiju proći će najduži put u povijesti olimpijskih igara. Na putu koji će trajati ukupno četiri mjeseca proći će 65.000 kilometara, bila je na Bajkalskom jezeru, najdubljem jezeru na svijetu, na Sjevernom polu, te u svemiru na Međunarodnoj svemirskoj postaji.

SOČI - Predsjednik Rusije Vladimir Putin poručio je zaposlenima na organizaciji ZOI u Sočiju 2014. da zaborave na novogodišnje i božićne blagdane. "Bliži nam se Nova godina i Božić, ali za sve vas koji radite na olimpijskim borilištima Nova godina će stići tek 18. ožujka, kada završe Zimske olimpijske igre i Paraolimpijske igre", rekao je u četvrtak Putin prilikom obilaska olimpijskih objekata u Sočiju. Tijekom posjeta u rujnu Putin je oštro kritizirao organizatore i izvođače radova zbog kašnjenja. Nakon toga radovi su ubrzani i danas je situacija zadovoljavajuća i sve će biti spremno za Igre koje počinju 7. veljače. Igre u Sočiju bit će jedne od najskupljih u povijesti, a troškovi se procjenjuju na 50 milijardi dolara.

BUDIMPEŠTA - Vodstvo mađarskog nogometnog prvoligaša Gyoera uveli su novu i drastičnu kaznu u svijetu nogometa nakon što su zbog poraza svim igračima oduzeli službene automobile, poklon sponzora kluba. Prvak Mađarske Gyoer je neplanirano izgubio prvenstveni susret protiv Mezokovesda (0-3) kojim su pali na šesto mjesto ljestvice, a taj poraz je jako razljutio vodstvo kluba, koje je od igrača zatražilo da vrate ključeve službenih automobila Audi. Vodstvo nije objavilo kada će igračima biti vraćena vozila, a u međuvremenu je Gyoer u nacionalnom Kupu slavio protiv Kaposvara.

LONDON - Britanac Ross Brawn će napustiti krajem ove godine svoje mjesto u Mercedes-AMG Formule 1, objavila je u četvrtak njemačka momčad potvrdivši tako glasine koje trahju već više od mjesec dana. Brawn je u subotu, uoči VN Brazila, zadnje utrke sezone, proslavio svoj 59. rođendan. Engleski inženjer je uvelike pomogao Michaelu Schumacheru u osvajanju sedam naslova svjetskog prvaka u Benettonu, a zatim u Ferrariju. Poslije toga je vodio Hondu u Formuli koju je kupio i nazvao Brawn GP i s kojom je osvojio dvostruki naslov svjetskog prvaka 2009. - vozača i konstruktora. U Mercedesu, koji je svjetski viceprvak među konstruktorima ove sezone, Brawna će zamijeniti tandem od dva izvršna direktora: Austrijanca Tota Wolffa, koji je zadužen za trgovačke i financijske aspekte, te Irca Paddyja Lowea koji je zadužen za tehnička pitanja.

ZAGREB - Napadač Manchester Uniteda Wayne Rooney otkrio je kako ga je jedan igrač Bayer Leverkusena začuđeno pitao kako Ryan Giggs može tako dobro igrati sa 40 godina, objavili su engleski mediji. "Za vrijeme utakmice stoper Leverkusena me začuđeno pitao kako je moguće da Giggs može igrati sa 40 godina. A što da mu kažem, to ni ja sebi ne mogu objasniti. Njegova kontrola lopte je fantastična, divota ga je gledati kako igra, ali ni meni nije jasno kako to uspijeva. Ja sigurno neću igrati kada budem u njegovim godinama", izjavio je Rooney nakon što je u srijedu u Ligi prvaka Manchester United u gostima pobijedio Bayer Leverkusen sa 5-0, a Giggs je odigrao cijeli susret i bio je najbolje ocijenjeni igrač Uniteda. Giggs će u petak proslaviti 40. rođendan. Čitavu karijeru proveo je u Manchester Unitedu, za kojeg je debitirao u ožujku 1991., a do sada je na 953 utakmice postigao 168 golova. On je rekorder u povijesti engleskog klupskog nogometa po broju osvojenih naslova, sa Unitedom je 13 puta bio prvak Engleske, osvojio je četiri FA kupa, te dvije Lige prvaka.

ZAGREB - U sjedištu Europskog nogometnog saveza (UEFA) u Nyonu održan je ždrijeb kvalifikacija za Europska prvenstva nogometaša do 17 i 19 godina. Hrvatska U-19 vrsta će u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2015. godine u Grčkoj, igrati u skupini s vršnjacima iz Turske, Islanda i Estonije, a domaćin turnira koji će biti održan u jesen iduće godine bit će upravo Hrvatska. Iz 13 skupina će u Elitno kolo proći dvije najbolje selekcije, kao i najbolja trećeplasirana reprezentacija. Turniri Elitnog kola bit će održani u proljeće 2015., a pobjednici tih skupina pridružit će se domaćinu Grčkoj na završnici koja je na rasporedu u srpnju iste godine. Hrvatski nogometaši do 17 godina igrat će u kvalifikacijskoj skupini 7 s Mađarskom, Kazahstanom i Izraelom, a domaćin turnira koji će se održati u jesen iduće godine bit će Mađarska. U Elitni krug plasirat će se dvije najbolje selekcije iz svake skupine, te pet najboljih trećeplasiranih, a tamo će im se pridružiti prvi nositelj Njemačka. Završnica Europskog prvenstva U-17 održat će se u svibnju 2015. godine u Bugarskoj, uz sudjelovanje čak 16 reprezentacija. Hrvatski nogometni savez je na ždrijebu u Nyonu zastupao predsjednik stručne komisije Romeo Jozak.

ZAGREB - Hrvatski ronilac na dah Veljano Zanki postavio je dva nova hrvatska rekorda zaronivši 107 m i 92 m u dubinu u disciplinama Constant Weight i Free Imersion na natjecanju Vertical Blue koje je održano na Bahamima. Ovim zaronom je Zanki postao jedan od šestorice na svijetu s najdubljim zaronom. U prirodnom fenomenu Dean's blue hole, u rupi dubokoj 203 metra Zanki (28) je u disciplini CWT (Constant Weight – uron s perajom s konstantnim opterećenjem) prvo postavio hrvatski rekord od 103 metra, potom ga popravio za četiri metra te tako ušao u svjetskih Top 6. Veljano Zanki je postao prvi Hrvat koji je probio granicu od 100 metara. Prijašnji rekord, kojeg je također postavio Zanki, iznosio je 80 m. Zanki je na istom natjecanju u disciplini Free Immersion (slobodno poniranje po konopu, bez opterećenja) postavio hrvatski rekord zaronivši 92 metra. Stari rekord u ovoj disciplini postavio je Goran Čolak, a iznosio je 90 m. Ukupno je Zanki natjecanje završio na četvrtom mjestu iza Novozelanđanina Jonathana Sunnexa i Williama Trubridgea te Rusa Alexeya Molchanova. Nažalost, vrhunske rezultate 28-godišnjeg Komižanina zasjenio je smrtni slučaj. Amerikanac Nicholas Mevoli je nakon izrona sa 72 metra (ronjenje na dah bez peraja) izgubio svijest i ubrzo su mu otkazali vitalni organi te su liječnici progasili smrt.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙