FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

Autor: imli
ZAGREB, 12. studenog 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja u 12.30 sati:

ZAGREB - Glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Josip Čop izjavio je u utorak da je upitno s kolikim će sredstvima HOO raspolagati u olimpijskoj 2014. godini, te da Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta želi preuzeti ulogu HOO-a kad je u pitanju finaciranje hrvatskog sporta. "Ne mogu reći koliki će biti proračun u 2014. godini, jer nam iz MZOS-a još nisu odgovorili na naš poziv za sastanak, koji smo im uputili 22. listopada, na kojem bi trebali definirati to pitanje. Zbog toga ne znamo hoće li sredstva biti na razini ovogodišnjih 123 milijuna kuna, ili će biti umanjena", kazao je za Hinu Josip Čop. On je istaknuo da će na Skupštini HOO-a, koja će biti 26. studenoga, predložiti da se za potrebe prijenosa na Sportskoj televiziji iz proračuna HOO-a izdvoji četiri do šest milijuna kuna. Glavni tajnik HOO-a izjavio je i kako je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta nedavno uputilo dopis sportskim savezima, koji se može protumačiti kao njihova želja da preuzmu ulogu HOO-a, odnosno da politički određuju financiranje sportskih saveza.

ZAGREB - Izbornik nogometne reprezentacije Islanda Lars Lagerback izjavio je da je njegova momčad u "win-win" poziciji kad su u pitanju dodatne kvalifikacije za SP 2014. protiv Hrvatske. "Što se mene tiče Island je u 'win-win' poziciji. Bilo bi veliko razočaranje da ne odemo na SP sada kad smo toliko blizu. S druge strane, malo je ljudi na Islandu očekivalo da ćemo stići tako daleko, pa pretpostavljam da neće biti razočarani ako se ne plasiramo u Brazil. Ja sigurno ne mislim da bi to bilo razočaranje", izjavio je Lagerback za današnje izdanje britanskog Guardiana. Nedavno je Lagerback predavao na jednom trenerskom seminaru na kojem je bio i Niko Kovač, novi hrvatski izbornik. "Znam nešto o Kovaču, ali to se uglavnom odnosi na njegovu igračku inteligenciju. Teško je reći kako će promjena izbornika djelovati na igru Hrvatske. Mislim da nije prednost kad dobijete novog izbornika koji ima četiri do pet treninga za pripremu momčadi. U tako kratkom vremenu on ne može puno napraviti. No, gledajući utakmice protiv Škotske bilo je vidljivo da nema harmonije u reprezentaciji Hrvatske, pa bi promjena izbornika mogla psihološki utjecati kao pozitivan poticaj", istaknuo je Lagerback.

LONDON - Drugi tenisač svijeta Srbin Novak Đoković pobjednik je ovogodišnjeg ATP "mastersa" u Londonu, on je u ponedjeljak u finalu svladao prvog igrača svijeta Španjolca Rafaela Nadala sa 6-3, 6-4. Đoković je tako obranio prošlogodišnji naslov, a to mu je ukupno treća pobjeda na "mastersu". Bio je to već 39. međusobni ogled Nadala i Đokovića, a trenutačni omjer je 22-17 za Španjolca.

LONDON - Španjolci David Marrero i Fernando Verdasco pobjednici su turnira parova na ovogodišnjem ATP "mastersu" tenisača u Londonu, oni su u ponedjeljak u finalu svladali najbolji par svih vremena američku braću blizance Boba i Mikea Bryana sa 7-5, 6-7 (3), 10-7. Na putu do naslova Marrero i Verdasco su u polufinalu sa 7-6 (10), 7-5 svladali hrvatsko-brazilsku kombinaciju Ivana Dodiga i Marcela Mela, a ovo im je tek drugi turnir koji su osvojili zajedno i daleko najveći uspjeh kao para.

NEW YORK - Rezultati košarkaške NBA lige:

Charlotte Bobcats - Atlanta Hawks 94:103

Indiana Pacers - Memphis Grizzlies 95:79

Philadelphia 76ers - San Antonio Spurs 85:109

Boston Celtics - Orlando Magic 120:105

Chicago Bulls - Cleveland Cavaliers 96:81

Houston Rockets - Toronto Raptors 110:104 (produžetak)

Utah Jazz - Denver Nuggets 81:100

Portland Trail Blazers - Detroit Pistons 109:103

LA Clippers - Minnesota Timberwolves 109:107

(Hina) ximl yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙