FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: zmat
ZAGREB, 19. studenog 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

PULA - Hrvatska nogometna U-21 reprezentacija pobijedila je u dvoboju 5. skupine kvalifikacija za EURO 2015. u Puli reprezentaciju Latvije 3-1 potvrdivši prvo mjesto u skupini. Hrvatska je u dvoboju igranom na stadionu Aldo Drosina bez suviše stresa stigla do bodova. Već nakon osam minuta odabranici Nenada Gračana imali su dva gola prednosti. U 3. minuti je latvijska vrata načeo Tin Jedvaj nakon ubačaja iz kornera, a četiri minute kasnije Marcelo Brozović je realizirao jedanaesterac. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Stipe Perica golom u 33. minuti. U nastavku susretu gosti su uspjeli tek ublažiti poraz, a strijelac je bio Igors Rei u 81. minuti. Zanimljivo, utakmica je u petoj minutu nakratko prekinuta zbog jakog pljuska, no nakon konzultacija belgijskog suca Jonathana Lardota i delegata dvoboj je nastavljen. Na ljestvici vodi Hrvatska s 15 bodova iz šest susreta, Švicarska je druga s 9 bodova iz pet susreta, a potom slijede Ukrajina i Latvija sa po šest bodova.

ZAGREB - Košarkaši Cedevite u 6. su kolu skupine B Eurokupa kao domaćini u Domu sportova svladali španjolski Bilbao Basket sa 89-79 (25-24, 22-21, 21-17, 21-17). U nevjerojatno izjednačenoj momčadi Cedevite u kojoj je čak osam igrača postiglo najmanje osam poena najefikasniji su bili Nolan Smith sa 13, te Tomislav Zubčić i Luka Babić sa po 11 koševa, dok su Germam Gabriel sa 17 i Dairis Bertans sa 16 ubačaja predvodili Bilbao Basket. Nakon šest odigranih susreta i Cedevita i Bilbao Basket imaju učinak od četiri pobjede i dva poraza, no kako je prva utakmica u Španjolskoj završila rezultatom 82-77 u korist Bilbaoa, u slučaju da i nakon posljednjeg kola ove dvije momčadi imaju jednak omjer u prednosti će biti Cedevita.

ZAGREB - U posljednjem susretu mini ciklusa gostovanja Medveščak je u Čeljabinsku izgubio od Traktora 1-5 (1-2, 0-2, 0-1). Prošlogodišnji finalist KHL lige lakoćom je stigao do pobjede, a golove za ruski sastav postigli su Semjon Kokujov (9:00), Jan Bulis (12:39), Andrei Kostitsin (36:51) i Petri Kontiola (39:44, 44:05). Strijelac za Medveščak bio je Ryan Vesce (12:04). U četiri gostujuće utakmice, koje su odigrali u posljednjih sedam dana 'medvjedi' su osvojili četiri boda uz negativnu razliku pogodaka 6-14 i pali su na sedmo mjesto Zapadne konferencije sa 41 bodom.

MUSSANAH - Hrvatski jedriličar Tonči Stipanović zauzima drugo mjesto nakon tri dana natjecanja na Svjetskom prvenstvu klase Laser u Omanu, Daniel Mihelić je 11., a Filip Jurišić 25.

ZAGREB - U sjedištu Europskog rukometnog saveza (EHF) u Beču održan je ždrijeb osmine finala europskih kupova za rukometašice, a tri hrvatska predstavnika su saznali svoje protivnike. Nakon ispadanja iz Lige prvakinja rukometašice Podravke Vegete u osmini finala Kupa kupova igraju s ruskim Rostovom. Prva utakmica je u Rusiji, a uzvrat u Koprivnici. U istom natjecanju Lokomotiva će u Zagrebu u prvoj utakmici ugostiti norveški sastav Byasen iz Trondheima. U osmini finala Challenge kupa rukometašice Zeline se sastaju s češkom ekipom Spartom iz Praga, a prvi susret igra se u Zelini. Utakmice osmine finala igraju se 1. i 2. veljače sljedeće godine, a uzvrati su sedam dana kasnije.

KAIRO - Nogometna reprezentacija Gane postala je četvrta afrička selekcija koja je izborila nastup na Svjetskom prvenstvu koje će se od 12. lipnja do 13. srpnja sljedeće godine održati u Brazilu iako je u uzvratnom dvoboju završnog kruga kvalifikacija izgubila na gostovanju kod Egipta u Kairu sa 1-2 (0-1). No, kako je prvi susret u Kumasiju prije mjesec dana završio 6-1 u korist Gane, "crne zvijezde" su s ukupnih 7-3 izborili treći uzastopni plasman na Mundijal. Strijelci za Egipat bili su Amr Zaki (25) i Gedo (84), dok je na konačnih 2-1 smanjio Kevin-Prince Boateng (89). Tijekom proteklog vikenda plasman na SP iz Afrike osigurali su Nigerija, Obala Bjelokosti i Kamerun, dok će o posljednjem, petom putniku s Crnog kontinenta kasnije večeras odlučivati dvoboj Alžira i Burkine Faso u Blidi. Gosti imaju prednost od 3-2 iz prve utakmice igrane prošlog mjeseca u Ouagadougouu.

NYON - Premda se nagađalo kako bi Međunarodna nogometna federacija (FIFA) i France Football ove godine završnu listu kandidata za 'Zlatnu loptu' mogli proširiti s tri na pet imena, Sepp Blatter je poručio kako neće biti promjena.

"I ove godine na završnoj listi kandidata za nagradu biti će tri nogometaša. Njihova imena bit će objavljena 9. prosinca, a pobjednik će biti proglašen na svečanoj večeri u Zürichu 13. siječnja sljedeće godine," izjavio je predsjednik Fife.

To znači da će netko iz kvarteta Franck Ribery, Zlatan Ibrahimović, Cristiano Ronaldo i Leo Messi, koji slove za najveće favorite, ispasti prije finala. Messi je osvojio posljednje četiri Zlatne lopte te je postao jedini igrač u povijesti kojem je to uspjelo, dok je Ronaldo tri puta u zadnje četiri godine završio drugi. Fifa je prvotno objavila imena 50 nogometaša koji konkuriraju za 'Ballon d'Or, a među njima je bio i naš Mario Mandžukić. Koncem listopada popis je skraćen na 23 imena, a Mandžukić je otpao s liste.

CHENNAI - Osma partija dvoboja za naslov svjetskog šahovskog prvaka između Norvežanina Magnusa Carlsena i Indijca Viswanathana Ananda u Chennaiju nakon mirne pozicijske igre završena je podjelom boda u 33. potezu. Carlsen je od samog početka izbjegavao rizik, mijenjao je figure, tako da je vrlo brzo nastala potpuno jednaka pješačka završnica. Norvežanin sada vodi sa 5-3 i iz preostale četiri partije dostatan mu je 1,5 bod da bi osvojio naslov svjetskog prvaka.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙