FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nuklearka Krško od ponedjeljka sa 100 posto snage

Autor: lfia
LJUBLJANA, 27. studenog 2013.(Hina) - Nuklearka Krško, koja je nakon dvodnevnog zaustavljanja u ponedjeljak ponovo puštena u pogon, trenutačno radi s 90-postotnim kapacitetom, a idućeg će ponedjeljka nakon propisanih mjerenja i testova njena snaga biti povećana na puni 100-postotni kapacitet, priopćeno je u srijedu u nuklearki.

U trenutku automatskog isključenja u subotu, do čega je došlo zbog nepravilnog djelovanja novog mjernog sustava za temperaturu reaktorskog hladila, nuklearka je djelovala u posve normalnom stanju i s normalnim vrijednostima temperature. Do isključenja je došlo nakon što je mjerni instrument reagirao izazvan kratkotrajnom vanjskom elektromagnetskom smetnjom koja ni u kojem slučaju nije mogla i nije utjecala na okoliš, rekao je za Slovensku tiskovnu agenciju (STA) direktor nuklearke Krško Stane Rožman.

Nuklearka je ovog vikenda ponovno stavljena u pogon poslije izvršenog redovitog remonta, koji se produžio za dva tjedna zbog teškoća nastalih uslijed lomljenja jedne šipke s nuklearnim gorivom u reaktoru nuklearke, što je u međuvremenu riješeno.

(Hina) xfl ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙