FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenski parlament poslijepodne o proračunu i povjerenju vladi

Autor: lfia
LJUBLJANA, 14. studenog 2013.(Hina) - Slovenski parlament glasovat će u četvrtak popodne o državnom proračunu za iduću godinu, a time i o povjerenju vladi premijerke Alenke Bratušek koja je uz izglasavanje proračunskog dokumenta vezala svoj mandat započet u ožujku ove godine.

Bratušek je u ponedjeljak, na samom početku zasjedanja parlamenta, najavila da će glasovanje o povjerenju vezati uz iglasavanje proračuna te izrazila očekivanje da će dobiti povjerenje parlamenta.

"Slovenija zaslužuje stabilnu vladu koja će državu voditi naprijed, a svaka alternativa takvoj stabilnoj vladi bili bi izvanredni prijevremeni izbori, sa svim posljedicama koje bi to donijelo", rekla je tada Bratušek, dodavši da su pred Slovenijom teške odluke i da se iz krize može izvući bez međunarodne financijske pomoći i "trojke", misleći na Europsku komisiju, Europsku središnju banku i MMF.

Prema prijedlogu proračuna za iduću godinu, proračunski prihodi iznosit će 8,6, rashodi 9,6 milijardi eura, a proračunski deficit 2,9 posto BDP-a.

Vjeruje se da će četvorostranačka vlada, koja u parlamentu ima potrebnu većinu, dobiti glasovanje o povjerenju, a parlament će se popodne izjašnjavati i o zakonu o oporezivanju nekretnina koji stupa na snagu iduće godine i protiv kojega su oporbene stranke sakupile peticiju sa 60.000 potpisa.

(Hina) xfl ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙