FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija: Koalicijski partneri za odlazak ministra gospodarstva iz vlade

Autor: lfia
LJUBLJANA, 19. studenog 2013.(Hina) - Tri koalicijske stranke u vladi slovenske premijerke Alenke Bratušek smatraju da bi ministar gospodarstva Stanko Stepišnik morao dati ostavku jer se tvrtka čiji je suvlasnik kandidirala i dobivala financijske poticaje od ministarstva kojem je Stepišnik na čelu.

"Stepišnik će teško izdržati pritisak javnosti i mislim da bi bilo najbolje da dade ostavku", rekao je u utorak u izjavi novinarima Karl Erjavec, predsjednik Demokratske stranke umirovljenika (DESUS), dok je predsjednik Građanske liste (GL) Gregor Virant rekao da je "nehigijenski" da ministarstvo koje vodi ministar Stepišnik daje financijske poticaje za razvoj novih proizvoda poduzeću "EMO Orodjarna", čiji je 5-postotni suvlasnik Stepišnik.

Raspravu o mogućnosti smjenjivanja Stepišnika, koji je član Pozitivne Slovenije (PS), stranke koju vodi premijerka Alenka Bratušek, zatražio je i predsjednik koalicijskih Socijalnih demokrata (SD) Igor Lukšič.

Bratušek je u utorak u razgovoru za Slovensku televiziju izjavila da "za sada" svi ministri u njenoj vladi uživaju njeno povjerenje, ali da će sa Stepišnikom o prijavljivanju "EMO Orodjarne" na državne natrječaje, problemu koji je zadnje vrijeme jako eksponiran u javnosti, ponovno razgovarati pa se ne isključuje da bi on sam mogao dati ostavku.

(Hina) xfl ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙