FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 24. studenog 2013. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

SPLIT - U dvoboju 17. kola Prve HNL u Splitu su nogometaši Hajduka i Osijeka odigrali 1-1 (1-1), pa su Splićani propustili priliku ponovno preuzeti vrh ljestvice. Pred 10000 gledatelja na stadionu Poljud sudio je Bebek iz Rijeke.

Strijelci: 1-0 Vršajević (24), 1-1 Barišić (32)

ATENA - U susretu 12. kola grčkog nogometnog prvenstva Panathinaikos je pobijedio PAS Giannenu 3-1, a za drugi gol domaćeg sastava asistirao je povratnik u hrvatsku reprezentaciju Danijel Pranjić. Pao je poveo golom Marcusa Berga u 32. minuti, a 20 minuta kasnije izjednačio je Tomas de Vincenti. 'Zeleni' su stigli do novog vodstva u 83. minuti kada je Nikolaos Karelis iskoristio Pranjićevu asistenciju. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika Karelis je razriješio golom u 90. minuti za 3-1. Pranjić je odigrao svih 90 minuta, dok je Gordon Schildenfeld igrao do 61. minute. Danas je odigran i jedan od najvećih derbija grčkog nogometa, solunski derbi u kojem je domaćin PAOK pobijedio Aris 3-1. Golove za PAOK zabili su Lucas (72), Athanasiadis (80) i Vukić (90), dok je strijelac za goste bio Udodji (59).

Na ljestvici vodi Olympiakos sa 34 boda, PAOK ima 28, a Atromitos na trećem mjestu 21 bod. Panathinaikos je četvrti sa 20 bodova.

ZAGREB - Premda su četiri puta bili u vodstvu hokejaši Medveščaka su poraženi u Ledenoj dvorani Doma sportova od Traktora iz Čeljabinska 4-5 (1-1, 0-0, 3-3, 0-1) nakon izvođenja kaznenih udaraca. 'Medvjedima' ostaje utjeha kako su osvojili bod protiv prošlogodišnjeg finalista KHL lige i to pet dana nakon što su u Čeljabinsku doživjeli težak 1-5 poraz. Medveščak je vodio 1-0, 2-1, 3-1 i 4-3, no Traktor se svaki put uspio vratiti. Posebno 'luda' bila je posljednja trećina u kojoj je postignuto čak šest golova, a završila je rezultatom 3-3. Po dva gola za Medveščak postigli su Michael Ryan (1:46, 49:46) i Ryan Vesce (40:31, 44:44), dok su golove za ruski sastav zabili Jegor Artamonov (5:34), Artjom Borodkin (45:43), Jan Bulis (47:38) i Anton Glinkin (51:51). Prilikom izvođenja kaznenih udarac za Traktor su golove zabili Petri Kontiola i Lauris Darzins, dok je za Medveščak jedini zabio Michael Ryan. Na ljestvici Zapadne konferencije KHL lige Medveščak drži sedmo mjesto sa 45 bodova, a u vodstvu je SKA sa 68 bodova. 'Medvjedima' sada slijede još dvije domaće utakmice. Već za dva dana u Ledenu dolazi Salavat Julajev, kluba kojeg je Medveščak nedavno dobio 3-2, a posljednji susret 'domaćeg mini ciklusa' je 28. studenog protiv Sibira.

LONDON - Nakon 665 utakmica i 24 sezone u elitnom razredu engleskog nogometa, zvijezda Manchester Uniteda Ryan Giggs je napokon nastupio i u svom rodnom Cardiffu. Dvoboj Cardiff Cityja i Manchester Uniteda je završio 2-2, a Giggs je na stadionu koji je kilometar udaljen od njegove rodne kuće odigrao posljednjih 17 minuta. Zanimljivo, bio je to 117. klub u karijeri protiv kojeg je Giggs zaigrao u dresu Uniteda.

"Nisam niti sanjao kako ću igrati u svom rodnom gradu. Povratak u Cardiff bio je prepun emocija, a najveći problem prije ove utakmice bio mi je kako nabaviti pet utakmica za majku i rodbinu," kazao je Giggs koji će idućeg petka proslaviti 40. rođendan.

Giggs je u dresu Uniteda odigrao ukupno 952 utakmice i zabio 168 golova. Osvojio je 13 naslova engleskog prvaka, dvije Lige prvaka, četiri FA kupa i četiri Liga kupa.

SAO PAULO - Njemački vozač Sebastian Vettel u bolidu Red Bulla pobijedio je na posljednjoj utrci sezone, Velikoj nagradi Brazila u Sao Paolu, a s devetom uzastopnom pobjedom i ukupno 13. u sezoni izjednačio je važeće F1-rekorde. Vettel je s 13. pobjeda u jednoj sezoni izjednačio rekord Michaela Schumachera iz 2004., a devet uzastopnih trijumfa imao je još samo Talijan Alberto Ascari, ali u dvije sezone (1952-1953). Drugo mjesto na stazi Interlagos osvojio je 37-godišnji Australac Mark Webber, kome je to bila zadnja F1 utrka u karijeri. Treći je bio svjetski doprvak Španjolac Fernando Alonso (Ferrari). Vettel je četvrti puta zaredom svjetski prvak s 397 bodova, Alonso ima 242, a Weber 199, dok je kod konstruktora prva Red Bull (596) ispred Mercedesa (360) i Ferraria (354)

CARDIFF - U susretu 12. kola engleskog nogometnog prvenstva Cardiff City je odigrao 2-2 protiv Manchester Uniteda osvojivši bod golom u zadnjim trenucima susreta. United je vodio 1-0 i 2-1, no srčani Velšani se nisu predavali i uspjeli su veliki bod. 'Crveni vragovi' su poveli golom Waynea Rooneyja u 15. minuti, izjednačio je Fraizer Campbell u 33. minuti, a u nadoknadi prvog dijela Patrice Evra je ponovo gurnuo goste u prednost. Kada se već činilo kako će gosti odniejti puni plijen, Kim Bo-Kyung je izjednačio na 2-2. U ranije odigranom susretu Manchester City je na stadionu Etihad pred 48.000 gledatelja deklasirao Tottenham 6-0 skočivši s devete na četvrtu poziciju Premiershipa. City je odigrao sjajnu utakmicu, a posebno je bio raspoložen Sergio Aguero koji je sudjelovao u akcijama za prva dva gola, a potom i sam dva puta svladao Huga Llorisa. Dvostruki strijelac za City bio je i Jesus Navas, a po jedan pogodak postigli su Negredo, te Savio u vlastitu mrežu. Današnjom pobjedom City je napredovao s devetog na četvrto mesto ljestvice sa 22 boda. Ispred njega su Liverpool i Chelsea sa po 24 boda, te vodeći Arsenal sa 28 bodova. United je šesti sa 21 bodom, dok je Tottenham deveti sa 20 bodova.

KIJEV - U posljednjem susretu 17. kola ukrajinskog nogometnog prvenstva Dynamo je u Kijevu bez većih problema pobijedio Zakarpatju Uzhgorod 3-0, a za domaćine su nastupili hrvatski reprezentativci Ognjen Vukojević i Domagoj Vida. Vukojević je odigrao cijeli susret, dok je Vida ušao u igru u 44. minuti nakon što se ozlijedio Danilo Silva. Strijelci za kijevski sastav bili su Mbokani (22), Lens (29) i Sidorčuk (83). Usprkos pobjedi Dynamo se nije pomaknuo na ljestvici, i dalje je peti sa 33 boda. U vodstvu je Šahtar sa 38 bodova.

KLINGENTHAL - Poljak Krzystzof Biegun senzacionalni je pobjednik prvoga natjecanja Svjetskog kupa skijaša-skakača u njemačkom Klingenthalu. Biegun je po prvi puta u karijeri slavio u nemogućim uvjetima, jakom vjetru koji je prijetio otkazivanjem cijelog natjecanja, a nakraju je održana samo jedna serija u kojoj je 19-godišnji Poljak doskočio do pobjedničkih 142.5 metara. Drugo mjesto osvojio je Nijemac Andreas Wellinger, a treće Slovenac Jurij Tepeš. Koliko je vjetar bio jak svjedoči i činjenica da su dvojica ponajboljih skakača svijeta Norvežanin Anders Bardal i Austrijanac Gregor Schlierenzauer odbili skakati u takvim uvjetima. Zanimljivo je da su među prvih deset u Kligenthalu bila čak četiri Poljaka.

HAMBURG - U susretu 13. kola njemačkog nogometnog prvenstva HSV je u Hamburgu pobijedio Hannover 3-1, a prvi pogodak za domaćine postigao je hrvatski reprezentativac Milan Badelj kojem je to prvijenac ove sezone u Bundesligi. Hannover je poveo golom Husztija u 28. minuti, no tri minute kasnije Badelj je poravnao sjajnim udarcem sa 20-tak metra. Na otvaranju drugog dijela HSV je stigao do vodstva golom Maxa Beistera (46), a pobjedu momčadi iz Hamburga potvrdio je Hakan Calhanoglu u 84. minuti. Badelj je sudjelovao i u akciji za treći pogodak kada je na centru oduzeo loptu, te otvorio HSV-u kontru koju je realizirao Calhanoglu. Badelj je odigrao svih 90 minuta i bio je jedan od najboljih pojedinaca susreta, a cijeli susret za HSV je odigrao i Ivo Iličević. HSV je današnjom pobjedom napredovao na 11 mjesto sa 15 bodova, dok je Hannover ostao na 13. poziciji sa 14 bodova. U vodstvu je Bayern sa 35 bodova.

RIM - Aktualni talijanski nogometni prvak Juventus pobijedio je na gostovanju Livorno 2-0 i prvi put ove sezone preuzeo vodstvo na ljestvici Serie A. Golove za torinsku 'Staru damu' postigli su Fernando Llorente (63) i Carlos Tevez (76). U jednom od derbija kola Udinese je na stadionu Friuli pobijedio Fiorentinu 1-0. Pogodak odluke zabio je Thomas Heurtaux u 33. minuti. Ivan Kelava i Igor Bubnjić pobjedu svog sastava pratili su s klupe za pričuve, a u igru nije ulazio niti mladi napadač Fiorentine Ante Rebić. Sampdoria i Lazio su odigrali 1-1. Domaćin je poveo golom Roberta Soriana u 67. minuti, a bod 'nebesko-plavima' donio je Lorik Cana u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. Mladi Josip Elez nije bio u krugu kandidata za gostujući sastav. Sassuolo je pobijedio Atalantu 2-0 golovima Simonea Zaze (63) i Domenica Berardija (67). Domaćin je od 76. minute ostao s igračem manje nakon što je isključen Luca Antei, no Atalanta nije iskoristili igrača više. Za goste je do 68. minute igrao Marko Livaja.

Juventus na ljestvici vodi Juventus sa 34 boda, dva boda manje, ali i utakmicu manje ima Roma na drugom mjestu, dok je Napoli treći sa 28 bodova.

ATENA - Predsjednik Međunarodnog paraolimpijskog odbora (IPC) Britanac Philip Craven (63) ostat će za kormilom krovne svjetske organizacije sportaša s invaliditetom još četiri godine. Na današnjoj Izbornoj skupštini IPC-a održanoj u Ateni Craven je pobijedio osvojivši 127 glasova dok je njegov protukandidat i sunarodnjak Alan Dickson sakupio 20 glasova. "Počašćen sam i radostan što sam izabran za novi mandat. Vaša potpora znači kako vjerujete u moj dosadašnji rad, ali i obvezu da nastavim s brojnim projektima koje smo započeli posljednjih godina," kazao je Craven koji vodi IPC od 2001. godine. Na skupštini IPC-a sudjelovali su predstavnici nacionalnih paraolimpijskih odbora, te međunarodnih saveza sporta invalida. Na skupštini je sudjelovao i predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora (HPO) Ratko Kovačić.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙