FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: imli
ZAGREB, 16. studenog 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja u 21 sat:

ZAGREB - Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač pozvao je danas navijače da ispune maksimirski stadion u utorak na uzvratnoj utakmici dodatnih kvalifikacija za SP 2014. protiv Islanda. "Vjerujem da ćemo otići na SP u Brazil, ali sada nam treba pomoć hrvatskih navijača, puni stadion i podrška od prve minute", rekao je Niko Kovač po povratku hrvatske reprezentacije u Zagreb nakon što su sinoć na Islandu odigrali 0-0, iako su gotovo cijelo drugo poluvrijeme imali igrača više jer je u 51. minuti isključen Olafur Skulason. Kapetan Darijo Srna i predsjednik HNS-a Davor Šuker također su pozvali navijače da ispune Maksimir. Niko Kovač je ponovio da ih Island ničime nije iznenadio, te da je njihova igra bila jednaka i dok su bili kompletni, i kad su imali igrača manje. "Naša igra u defenzivi je bila dobra, brzo smo reagirali kad bi izgubili loptu. No, kad je u pitanju tranzicija iz obrane u napad, to nije bilo dobro i nisam zadovoljan. Imamo još dva dana da sve posložimo", rekao je Kovač.

ZAGREB - U derbiju 7. kola Jadranske vaterpolske lige u subotu je dubrovački Jug CO na svom plivalištu pobijedio zagrebačku Mladost sa 11-4 (3-1, 4-1, 1-0, 3-2). Kod Juga najefikasniji je bio Miho Bošković sa tri gola, Nikola Janović i Ante Visković postigli su po dva pogotka, a po jednom su mrežu zatresli Šutalo, Benić, Dobud i Marelja. Za Mladost je Marko Martinić zabio dva, a Luka Bukić i Kristijan Milaković po jedan gol. Na ljestvici vodi riječko Primorje sa 21 bodom, a slijedi Jug sa 18 bodova.

ZADAR - U susretu 8. kola ABA lige košarkaši Zadra su u subotu na domaćem terenu pobijedili MZT Skoplje sa 72-70 (44-31). Kod Zadra najbolji su bili Marko Ramljak sa 15 i Marko Šutalo sa 14 poena, a u momčadi MZT-a Sinovec, Kostoski, Stojanovski i Čekovski zabili su po 11 koševa. Zadar ima omjer pobjeda i poraza 3-5, baš kao i skopski MZT. Večeras u Novom Mestu igraju Krka i Cibona, a u nedjelju Cedevita dočekuje Radnički.

ZAGREB/BAHIA BLANCA - Hrvatska štafeta Leo Brnić i Darijo Živolić plasirala se u finale i osigurala barem srebrno odličje na Svjetskom prvenstvu u boćanju što se održava u argentinskom gradu Bahiji Blanci. Brnić i Živolić su u polufinalu štafeta s ostvarena 54 pogotka ušli u finale gdje će se boriti s Francuzima za zlato. Leo Brnić postigao je 30 pogodaka iz 32 izbačaja, dok je Darijan gađao 24 od 29. Do brončane medalje je došao i Goran Percan u disciplini krug.

ZAGREB - Hrvatska judašica Andreja Đaković osvojila je brončanu medalju na Europskom prvenstvu do 23 godine u bugarskom gradu Samokovu. U kategoriji do 63 kilograma Đaković je u borbi za broncu pobjedila Talijanku Valentinu Giorgis. U prvom kolu bila je bolja od Izraelke Rotem Shor, potom i od Poljakinje Halime Mohamed-Seghir, da bi u polufinalu izgubila od Francuskinje Maelle Di Cintio. Andreja je u Samokovu prije tri godine osvojila srebrno odličje, ali na juniorskom prvenstvu Europe.

BEOGRAD - Teniska reprezentacija Češke povela je u Beogradu u finalu Davis Cupa protiv Srbije sa 2-1, nakon što su u dvoboju parova Tomaš Berdych i Radek Štepanek slavili protiv Nenada Zimonjića i Ilije Bozoljca sa 6-2, 6-4, 7-6 (4). Česi su pobijedili u možda ključnom srazu finala i nadomak su osvajanja svog drugog naslova u povijesti. Đoković će u nedjelju u prvom dvoboju igrati s Berdychom, dok bi odluka o pobjedniku mogla pasti u dvoboju Štepaneka i Dušana Lajovića. Česi brane naslov pobjednika, a Srbi su bili pobjednici Davis Cupa 2010.

LAGOS - Nigerija je prva afrička reprezentacija koja je osigurala nastup na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu sljedeće godine. Nigerijci su u uzvratnom susretu kod kuće u Calabaru slavili protiv Etiopije sa 2-0, a veliki dio posla su odradili još u prvoj utakmici u Adis Abebi, kada su pobijedili sa 2-1. Napadač Liverpoola Victor Moses u 20. minuti je iz penala doveo Nigerijce u vodstvo, a pobjedu je potvrdio Victor Obinna iz mokovskog Lokomotiva u 82. minuti. Nigerijcima će to biti peti nastup na svjetskim prvenstvima. Danas još igraju Senegal i Obala Bjelokosti (1-3), u nedjelju Kamerun i Tunis (0-0), dok se u utorak sastaju Egipat i Gana (1-6), te Alžir i Burkina Faso (2-3).

LEVI - Amerikanka Mikaela Shiffrin pobjednica je prvog slaloma sezone za skijašice koji se danas vozio u finskom Leviju nakon što je iza sebe ostavila Njemicu Mariu Hoefl Riesch i ukupnu pobjednicu Svjetskog kupa Slovenku Tinu Maze. Zaostatak Njemice Riesch iznosio je 1,06 sekunde, a trećeplasirane Maze 1,61 sekundu. Jedina hrvatska predstavnica koja je danas nastupila u Leviju Sofija Novoselić se, zauzevši 53. mjesto u prvoj vožnji, nije uspjela plasirati u drugu vožnju.

Ovo je peta pobjeda u Svjetskom kupu za 19-godišnju Shiffrin.

AUSTIN - Novi i stari svjetski prvak Nijemac Sebastian Vettel u bolidu Red Bulla ostvario je najbrže kvalifikacijsko vrijeme na Velikoj nagradi SAD-a, pretposljednje utrke SP-a na stazi u Austinu u Teksasu. Vettel je u Americi stigao do 44. "pole-positiona" u karijeri i osmog ove sezone, a društvo će mu u prvom redu praviti momčadski kolega Australac Mark Webber. Najveće iznenađenje kišnih kvalifikacija u Teksasu je Francuz Romain Grosjean (Lotus), koji je bio treći, kao i Nijemac Nico Hülkenberg (Sauber) koji je imao četvrto vrijeme.

(Hina) ximl yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙