FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: zmat
ZAGREB, 20. studenog 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

ZAGREB - Nakon burne i neprospavane noći u kojoj se slavio plasman hrvatske nogometne reprezentacije na svjetsko prvenstvo u Brazil 2014. godine, izbornik Niko Kovač još jednom je okupio novinare kako bi s njima podijelio dojmove iz dviju utakmica protiv Islanda.

"Svi smo radosni i ponosni zbog plasmana na SP. Dečki su odigrali sjajno i sve što sam zahtijevao igrači su prenijeli na teren. Nedostajao nam je pravi impuls, a on je jučer došao. Nismo imali previše vremena za uigravanje, no sada je ispred nas pola godine kako bi se kvalitetno pripremili za SP", kazao je Kovač, još jednom se zahvalivši navijačima na sjajnoj podršci, ali i članovima stožera na pet tjedana mukotrpnog rada i raznih analiza.

Kovač smatra kako 'kockasti' mogu još bolje.

"Ova momčad ima veliki potencija, očekujem da se naša igra stabilizira, mora doći do automatizma u svim linijama. Želim da Hrvatska igra moderan, brz i okomit nogomet. Sasvim sigurno bit će i padova, no uvjeren sam kako ćemo se penjati prema gore".

Izbornik je poručio kako mu je sasvim svejedno koga će dobiti na ždrijebu skupina koji će se održati 6. prosinca.

"Nemam nikakve želje niti cilj. Naš cilj je bio izboriti SP. Sada ćemo imati više vremena za pripreme, za analizu suparnika, izradu plana priprema, praćenje naših igrača".

ZAGREB - Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač osvrnuo se na crveni karton koji je Mario Mandžukić zaradio u susretu protiv Islanda, no nije želio komentirati neprimjereno skandiranje Josipa Šimunića tijekom slavlja nakon što su 'vatreni izborili plasman na SP 2014. Mandžukić je nepotrebnim crvenim kartonom ugrozio svoj nastup na svjetskom prvenstvu. Naime, crveni kartoni iz posljednjih kvalifikacijskih utakmica prenose se na svjetska i europska prvenstva. Mandžukić će dobiti jednu, možda dvije ili čak i tri utakmice suspenzije, što znači da će Niko Kovač na otvaranju Mundijala biti lišen našeg najboljeg napadača.

"Bez obzira na kaznu Mandžukić putuje na SP u Brazil. Nadam se kako kazna neće biti velika. Volio bi da ne bude niti jedna utakmica, a teško da će dobiti više od dvije utakmice suspenzije," kazao je Kovač.

Hrvatski izbornik nije želio komentirati potez Josipa Šimunića koji je nakon utakmice protiv Islanda plasman na World Cup proslavljao s navijačima uz povike 'Za dom spremni'.

"Očekivao sam vaše pitanje, no nećete dobiti odgovor, jer ne želim ga komentirati. Ja ne trebam sve komentirati, kao što niti drugi ljudi ne trebaju sve komentirati", poručio je hrvatski strateg.

Glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak je dodao kako je svatko odgovoran za svoje postupke i kako će se u slučaju prijave odlučivati o Šimunićevoj odgovornosti.

ZAGREB - Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović zatražio je danas hitno očitovanje predsjednika Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatka Mateše i Hrvatskog nogometnog saveza Davora Šukera o incidentima koji su se dogodili jučer tijekom i nakon nogometne utakmice Hrvatska-Island.

"S obzirom na događaje koji su se zbili u vrijeme i nakon nogometne utakmice Hrvatska - Island, a vezano uz uzvikivanje parola od strane navijača, a također i igrača Josipa "Joea" Šimunića, koji je predvodio neprihvatljive pokliče: "Za dom spremni!" i "Hajmo ustaše!", ovim putem Vas molimo za hitno očitovanje o Vašem daljnjem postupanju i poduzimanju mjera u pogledu navedenog", stoji u zahtjevu kojeg je potpisao ministar Jovanović.

KARLOVAC - Ustaške pokliče Joa Šimunića jučer u Maksimiru ne treba opravdavati, ali treba znati da je taj naš reprezentativac došao iz Australije, iz kruga političke emigracije, te da jednostavno ne zna što oni predstavljaju, smatra legendarni hrvatski nogometni trener Miroslav Ćiro Blažević. Kako je Blažević rekao za Hinu danas u Karlovcu, taj jučerašnji događaj treba staviti u kontekst skandiranja na tribinama, odakle su se isti pokliči čuli tijekom čitave utakmicu.

"Ja to ne opravdavam, pogotovo ako pokliči aludiraju na ono zlo što se događalo u ustaškom režimu. Moja dvojica braće, Anto i Joso, umrli su kao ustaše, obojica sa 17 godina, 1942. i 1944. godine, ali ja ih ne opravdavam, kao što ih ni moj otac nije opravdavao. Sve što je protiv čovječanstva i civiliziranog ponašanja nitko normalan ne može opravdavati", kazao je Blažević.

ZAGREB - U prvoj četvrtfinalnoj utakmici Eurokupa večeras su Zagrebu vaterpolisti Mladosti pobijedili Primorac iz Kotora sa 14-4 (3-0, 2-1, 4-2, 5-0). Strijelci za Mladost bili su K. Milaković četiri, I. Milaković, Lončar, Pavičić i Vukičević po dva, te Bukić i D. Živković po jedan, dok su golove za Primorac postigli Tešanović dva, te Mačić i Murišić po jedan. Uzvratni susret igra se 18. prosinca u Kotoru, a plasman u poluzavršnicu ostvarit će momčad koja bude uspješnija nakon dvije utakmice.

POLKOWICE - Košarkašice Novog Zagreba izgubile su u dvoboju 3. kola Eurolige u gostima kod poljskih Polkowica s 62-53. Hrvatske prvakinje su predvodile Milica Dabović (22), Iva Ciglar (10) i Luca Ivanković (8, 10 skokova), dok je kod Poljakinja najbolja bila Snell (16). Novom Zagrebu je to treći poraz i još čekaju prvu pobjedu u Euroligi.

PREŠOV - Rukometaši našićkog Nexea u susretu su 11. kola regionalne SEHA lige izgubili na gostovanju u Slovačkoj od Tatrana iz Prešova sa 37-43 (16-21). Igor Vujić je sa 10 golova bio najefikasniji kod Nexea, dok su Kristopans, Čip i Antl postigli po sedam pogodaka za Tatran. Tatran je ovom pobjedom preuzeo vodstvo na ljestvici sa 27 bodova, tri više uz dvije utakmice više od drugog CO Zagreba, dok je Nexe šesti sa 11 bodova.

MUSSANAH - Hrvatski jedriličar Tonči Stipanović zauzima četvrto mjesto nakon završenih kvalifikacijskih plovova na Svjetskom prvenstvu klase Laser u Omanu, do su se u zlatnu finalnu skupinu plasirali i Daniel Mihelić kao 14., te Filip Jurišić kao 31.

BARCELONA - Vratar španjolskog nogometnog prvaka Barcelone Victor Valdes izbivat će s terena najmanje mjesec i pol dana zbog ozljede lista desne noge koju je zadobio tijekom prijateljskog dvoboja između Južnoafričke Republike i Španjolske u utorak u Johannesburgu. Umjesto Valdesa na vrata Barcelone će stati veteran Jose Manuel Pinto.

HAMBURG - Veznjak njemačkog nogometnog prvoligaša Hamburger SV-a i nizozemski reprezentativac Rafael van der Vaart zadobio je težu ozljedu ligamenata gležnja desne noge tijekom prijateljske utakmice protiv Kolumbije u utorak, te ga oekuje duža stanka, objavio je HSV.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙