FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 4,30 sati

Autor: mtau
ZAGREB, 21. studenog 2013. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta do 4,30 sati

RIGA - Četiri su osobe poginule a još deseci su ostali zarobljeni pod ruševinom kada se u četvrtak navečer urušio krov samoposluživanja u latvijskoj prijestolnici Rigi, priopćila je služba spašavanja. "Oko 30 osoba je ozlijeđeno, četiri su osobe mrtve, uključujući jednog djelatnika službe spašavanja", rekla je glasnogovornica službi spašavanja. Zamjenik gradonačelnika Rige Andris Ameriks za televiziju je izjavio da je 50 osoba ostalo zarobljeno pod ruševinama samoposluživanja koje ima oko 500 četvornih metara. Djelatnici službe spašavanja su rekli da je to samo gruba procjena.

ATENA - Grčka je i više nego udvostručila svoje predviđanje proračunskog viška prije isplate kamate ove godine, što ukazuje na svjetlo na kraju tunela u kojem se našlo njeno gospodarstvo. Nakon što je gotovo završila u stečaju i prošle godine gotovo bila izbačena iz eurozone, Grčka se zadržala na površini pozitivnijim gospodarskim vijestima posljednjih mjeseci, uključujući uspješnu turističku sezonu i dovođenje financija u red. U revidiranom proračunskom planu za 2014. godinu Atena je potvrdila da će izaći iz šestogodišnje recesije s rastom od 0,6 posto iduće godine. Grčko se gospodarstvo smanjilo gotovo za četvrtinu od 2008. godine kada se ta zemlja našla u dubokoj financijskoj krizi.

BEOGRAD - Srbijanski premijer Ivica Dačić ponovio je u četvrtak da Srbija nikad neće priznati kosovsku neovisnost niti se suglasiti da Kosovo postane članicom Ujedinjenih naroda. Dačić je novinarima u državnom parlamentu naglasio kako o članstvu Kosova u UN ne može biti govora dok postoje zemlje koje podupiru to principijelno stajalište Srbije, izvjestila je Radiotelevizija Srbije (RTS). "Mi nikad nećemo priznati neovisno Kosovo, pa samim tim nikad se nećemo suglasiti sa članstvom Kosova u UN. Sve ostalo može biti izigravanje procedure u kojoj Vijeće sigurnosti ima odlučujuću riječ“, rekao je Dačić, komentirajući izjavu kosovskog šefa diplomacije Envera Hoxhe kako je 'predviđeno da Priština u prvoj polovici 2014. godine preda zahtjev za članstvo u dvije do tri agencije UN.

PODGORICA - Zastupnici oporbene stranke Pozitivne Crne Gore napustili su u četvrtak zasjedanje crnogorskog parlamenta nakon što je predsjednik vlade Milo Đukanović jednog njihovog zastupnika nazvao “budalom” i “bitangom”. Zastupnici Pozitivne Crne Gore sukobili su se prije toga s premijerom Đukanovićem oko kredita koje je on dobio od poslovnih banaka u zemlji i svijetu za vlastiti biznis. Đukanović im je odgovorio da štite medijsku mafiju a najmlađeg oporbenog zastupnika Dritana Abazovića počastio nazivima “budalo” i "bitango".

STAMFORD - Član obitelji Kennedy Michael Skakin, koji je proveo 11 godina u zatvoru zbog ubojstva susjede 1975. godine u Greenwichu, državi Connecticut, u četvrtak je pušten iz zatvora nakon što mu je sudac odredio jamčevinu do novog suđenja. Skakel, star 53 godine, osuđen je 2002. zbog ubojstva susjede Marthe Moxley kada su oboje bili stari 15 godina. Sudac je, međutim, prošlog mjeseca naložio novo suđenje ocijenivši da je Skakelov odvjetnik bio neučinkovit. Sudac Gary White sa suda u Stamfordu u Connecticutu Skakelu je odredio jamčevinu od 1,2 miljuna dolara što su Skakelovi podržavatelji koji su ispunili sudnicu pozdravili pljeskom.

(Hina) xmaš ymaš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙