FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 19. studenoga

Autor: gvla
ZAGREB, 19. studenoga 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za utorak, 19. studenoga.

KARLOVAC/OGULIN - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović posjetit će Karlovac, gdje će se susresti sa čelnicima Karlovačke županije i Grada Karlovca (10 sati, zgrada Karlovačke županije, A. Vraniczanya 2). Predsjednik Josipović potom će u Ogulinu obići tvrtke Semmelrock (12,05 sati, Otok Oštarijski 4e), te se susresti sa čelnicima Grada Ogulina (13,15 sati, Gradska vijećnica Grada Ogulina, Bernardina Frankopana 7), nakon čega će obići Parohijski dom (14,30 sati, Bernardina Frankopana 17).

ZAGREB - Hrvatski sabor 10. sjednicu nastavit će raspravom o prijedlogu novoga zakona o socijalnoj skrbi u prvom čitanju, kojim Vlada predlaže objedinjavanje četiri socijalne naknade u jednu, koja bi se zvala "zajamčena minimalna naknada" i mogla bi iznositi najviše 2.900 kuna (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg Svetog Marka 6). Vlada predlaže da će ta naknada objedini četiri dosadašnje naknade sa socijalnom komponentom - produženu novčanu naknadu koja je do sada bila uređena Zakonom o posredovanju pri zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti, pomoć za uzdržavanje koja je bila uređena Zakonom o socijalnoj skrbi, te prava na opskrbnine koje su uređene Zakonom o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji te Zakonom o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata.

VUKOVAR - Komemorativnim programom "Žrtva Borovo naselja za Domovinu" obilježit će se 22. obljetnica stradanja hrvatskih branitelja i civila te vukovarske gradske četvrti. Nakon prigodnog programa ispred srušene zgrade nekadašnjeg Borovo commercea u krugu tvornice Borovo (9,30 sati), sudionici obilježavanja u Koloni sjećanja uputit će se ulicama Borova naselja do crkve Gospe Fatimske, u kojoj će svetu misu predvoditi biskup sisački mons. Vlado Košić (11 sati). Bacanjem vijenca u Dunav u Borovu odat će se počast braniteljima i civlima stradalima u tome mjestu nedaleko od Vukovara (12,30 sati). Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno spomen-obilježja masovne grobnice na farmi Lovas između Borova i Dalja odat će se počast braniteljima i civilima ubijenima na tom mjestu 1991. godine (13,30 sati).

NADIN - Udruga hrvatskih dragovoljaca domovinskog rata (UHDDR) grada Benkovca organizira tradicionalni Mimohod Benkovac-Nadin-Škabrnja. Polazak je iz Benkovca u 8 sati, oko 11 sati kolona će stići u Nadin gdje će kod spomenika žrtvama Nadina stradalima u Domovinskom ratu položiti vijence i zapaliti svijeće, dok je oko 13 sati predviđen dolazak u Škabrnju. Sveta misa zadušnica služit će se u mjesnoj crkvi Sv. Ante u Nadinu. Mimohod je organiziran u povodu 22. godišnjice stradanja mještana Nadina, kada je u krvavom pohodu jugosrpskih agresora prije točno 22 godine stradalo 14 civila i pet hrvatskih branitelja, dok je mjesto potpuno spaljeno i opljačkano a mještani protjerani.

ZAGREB- Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko nazočit će raspravi o temi "Dječja prava u Hrvatskoj" te održati uvodni govor. Rasprava se održava u okviru obilježavanja 10. godišnjice rada institucije Pravobranitelja za djecu u Hrvatskoj te 19. studenoga, Svjetskog dana prevencije zlostavljanja djece i 20. studenoga, Međunarodnog dana prava djeteta (11 sati, Hrvatski sabor, Dvorana Josipa Šokčevića, Trg Svetog Marka 6). Moderatorica rasprave bit će pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić. U sklopu rasprave Marina Ajduković prezentirat će evaluaciju rada Ureda pravobraniteljice za djecu, a u raspravi izlaganjima sudjeluju članovi i članice Mreže mladih savjetnika pravobraniteljice za djecu i druga pozvana djeca, koja će govoriti o temama odgoja i obrazovanja, zdravlja, nasilja nad djecom i među djecom, medija i interneta, slobodnog vremena i sporta, te sudjelovanja djece u društvu.

ZAGREB - Na suđenju u slučaju Fimi medija trebala bi svjedočiti supruga bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a, optuženog da je "zaradio" 15 milijuna kuna izvlačenjem više od 70 milijuna kuna iz državnih institucija i tvrtki. Mirjana Sanader trebala bi, među ostalim, pojasniti je li bila u obiteljskoj vili u Kozarčevoj ulici kada je bivši HDZ-ov rizničar Mladen Barišić tamo navodno donosio novac za bivšeg premijera (9,30 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Milka Ćurković

poslijepodne - Tomislav Rubić

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xgvla ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙