FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za nedjelju, 10. studenoga

Autor: dmak
ZAGREB, 9. studenoga 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za nedjelju 10. studenoga:

ZAGREB - Hina će objaviti temu pod naslovom "Portali muku muče s uvredama i mržnjom u komentarima", autora Marija Vrandečića.

Iako interakcija čitatelja i medija putem interneta može pridonijeti javnoj raspravi, praksa pokazuje da komentatori članaka nerijetko posežu za uvredama i govorom mržnje, zbog čega je jedan portal nedavno ukinuo komentiranje čitatelja, dok se ostali s tom suvremenom pošasti bore strogim nadzorom komentara. Nakon što se Net.hr odlučio za tu krajnju mjeru, procijenivši da se komentari čak u 95 posto slučajeva svode na vrijeđanje, Hina je upitnikom ispitala kakvo je stanje na najposjećenijim hrvatskim portalima.

ZAGREB - Hina će objaviti tematski tekst pod naslovom "DORH: zbog privatizacije i profiterstva nepravomoćno osuđeno osam osoba", autorice Smiljanke Škugor Hrnčević.

U dvije i pol godine koliko je prošlo od donošenja Zakona o nezastarijevanju kaznenih djela ratnog profiterstva i kaznenih djela iz procesa pretvorbe i privatizacije osam je osoba nepravomoćno osuđeno, protiv 44 su podignute optužnice, dok je za deset osoba u tijeku istraga. Te je podatke Državno odvjetništvo (DORH) dostavilo Hini odgovarajući na pitanja vezana za provedbu tog zakona.

DORH u odgovoru navodi i da je podnijet zahtijev za obnovu postupka u kaznenom predmetu protiv jedne osobe, a protiv koje je sudski postupak pravomoćno obustavljen. DORH ne spominje imena, ali u javnosti se zna da se jedna od nepravomoćnih presuda odnosi na bivšeg premijera i šefa HDZ-a Ive Sanadera.

ZAGREB - Hina će objaviti tekst "Hrvatska stonoga iz NP Krka model za 'futurističku' znanost", autora Igora Vučkovića.

Međunarodni tim biologa u kojem je i jedna Hrvatica opisao je u specijaliziranom časopisu do sada nepoznatu vrstu stonoge iz Nacionalnog parka Krka, primjenjujući po prvi put u povijesti model koji je u literaturi netom prije predložen kao "cybertype". Nova striga, grabežljivica koja je zbog života u pećini dobila znanstveno ime Eupolybothrus cavernicolus, poslužila je kao model za uvođenje korjenito novih tehnika u taksonomiju kakva je poznata od Lineausa, blizu tri stotine godine.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne/poslijepodne - Tomislav Rubić

poslijepodne/navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xdm ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙