FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: rtom
ZAGREB, 15. studenog 2013. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.

SAN FRANCISCO - Petogodišnji dječak koji boluje od leukemije postao je junak San Francisca na jedan dan, u Batmanovu kostimu s maskom kako bi spasio grad od zlih ljudi, pod budnim okom više tisuća gledatelja. Miles Scott, kojemu je bolest otkrivena kada je imao 18 mjeseci, dočekan je na ulicama grada uz povike potpore dok je jurio za zlim Riddlerom, uz pomoć odraslog Batmana. Događaj koji je organizirala zaklada "Make-a-Wish" - koja ostvaruje snove teško bolesne djece - privukao je velik broj ljudi, pa i američkog predsjednika Baracka Obamu koji je na videosnimci na Twitterovu računu Bijele kuće ostavio poruku: "Sjajno, Miles! Gotham je spašen!" Pothvat "Batkida" poduprla je policija San Francisca koja je dala sve od sebe da dječačić uz pomoć nekolicine policajaca uspješno svlada Riddlera. "Batkid" je odmah postao zvijezda na društvenim mrežama i na nacionalnoj televiziji. I stanovnici San Francisca su u velikom broju reagirali i došli na Union Sqare, središnji gradski trg, pozdraviti malenog junaka.

Miles Scott kod kojega je leukemija u remisiji, primit će također ključeve San Francisca iz ruku gradonačelnika Eda Leeja.

LONDON -Papa Franjo je najpopularnija osoba na internetu i o njemu se u 2013. najviše govorilo, prema istraživanju koje je proveo Global Language Monitor. "Papa Franjo prisiljava svijet da obrati pažnju na njegove hrabre izjave i radikalne promjene tona i ljudi ne mogu o tomu prestati govoriti", piše Huffington Post. GLM svoja istraživanja radi na temelju učestalosti korištenja riječi u virtualnom engleskom govornom području. Da bi se neko ime ili riječ 'kvalificirali' za najčešće korištene pojmove mora ih se najmanje 25 tisuća puta navesti na internetskim stranicama širom svijeta a ne samo unutar neke društvene ili profesionalne grupe ili pak regije. Papa je na Twitteru proglašen najmoćnijom osobom. Njegov uspjeh u virtualnom svijetu rezultat je sve veće prisutnosti vjerske zajednice na internetu.

MIAMI -Iz malog zrakoplova koji je u četvrtak letio uz obalu Floride ispao je putnik i potraga za njim još traje, piše Miami Herald. Pilot zrakoplova javio se kontroli leta porukom da je u nevolji i da su mu otvorena vrata zrakoplova iz kojeg je ispao putnik. Po njegovim riječima putnik je otvorio stražnja vrata zrakoplova i potom pao u ocean iz njega u ranim poslijepodnevnim satima s visine od oko 600 metara. Od tada traje potraga u vodama istočno od zaljeva Biscayne. Stručnjaci za zračni promet kažu kako se radi o "ekstremno neobičnim" okolnostima i da je relativno sigurno da netko tko je ispao iz zrakoplova bez padobrana vjerojatno neće preživjeti. Mediji nisu objavili nikakve podatke o ispalom putniku koji je bio i jedini putnik u zrakoplovu.

SYDNEY -Australska pivovara Brookvale Union Brewery ispričala se zbog korištenja prikaza boga Ganeša i božice Lakšmi na bocama alkoholnog piva čime je razljutila hinduističke vjernike. Rajan Zed, predsjednik Svjetskog hinduističkog društva ocijenio je da su na bocama piva neprimjerene etikete s prikazima božanstava te je zatražio njihovo povlačenje. ivovara se ispričala i objasnila da je za slikama hinduističkih božanstava posegnula kako bi istaknula "okuse, čuvstva i boje azijskog kontinenta". S glavom slona i tijelom čovjeka Ganeš se štuje kao bog koji otklanja zapreke, a Lakšmi je božica bogatstva, napretka, sreće i ljepote. Glavna religija u Indiji hinduizam je u svijetu treća najveća religija s oko milijardu vjernika. "Ganeš i Lakšmi izuzetno se štuju u hinduizmu i to u hramovima i svetištima, a njihova uloga nikako nije promicati prodaju piva", rekao je Zed.

(Hina) xrt yrt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙