FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: dvla
ZAGREB, 8. studenog 2013. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.

RIM

Talijanska financijska policija priopćila je u četvrtak da je zaplijenila imovinu vrijednu više od 300 milijuna eura u vlasništvu stanovnika Verone koji je prijavio godišnji dohodak od četiri eura. "Životni standard Giovannija Montresora i njegove supruge nije odgovarao njihovim prijavljenim dohotcima", rekao je za AFP Francesco De Giacomo, policijski časnik zadužen za taj slučaj. Po Giacomovim riječima, poslovni čovjek iz Verone prijavio je dohodak od četiri eura za 2011., pet eura za 2010. i četiri eura za 2009. Njegova je žena prijavila tri eura za 2011. i jedan euro za 2010. Sud je zato odlučio zaplijeniti im imovinu koja, među ostalim, obuhvaća devet tvrtki, 235 hektara zemljišta na više mjesta na sjeveru Italije, osamnaest nekretnina i sedam automobila.

ZAGREB

Zrakoplov Antonov An-225, najveći zrakoplov na svijetu i koji može ponijeti najviše tereta sletjet će danas na Pleso, zagrebačku zračnu luku u kojoj će ukrcati 140 tona težak transformator tvrtke Končar i odvesti ga za elektranu San Lorenzo na Filipinima. Najveći operativni zrakoplov na svijetu nazvan Mriya, što na ukrajinskom znači "san", dugačak je nešto manje od nogometnog igrališta i visok kao šesterokatnica. Za tu jedinstvenu leteću grdosiju dužine 84 metra, raspona krila 88 i visine 18 metara vlada veliko zanimanje zrakoplovnih entuzijasta koji putuju po svijetu kako bi ga vidjeli i snimili.

ZAGREB

"Lovci na glave", norveški triler snimljen prema istoimenom romanu jednog od najpopularnijih svjetskih krimi pisaca Joa Nesboa, doživjet će i svoju američku verziju u obliku tv-serije, prenosi na internetskim stranicama časopis Variety. Radi se o projektu produkcijskih kuća Yellow Bird Productions i Lionsgate TV za HBO, a roman iz 2008. za seriju će prilagoditi scenarist "Okusa krvi" (True Blood) Alexander Woo. Izvršna producentica je Carolyn Strauss, zaslužna za produkciju HBO-ove hit-serije "Igre prijestolja" (Game of Thrones). Strauss i Woo će taj posao odraditi zajedno s Bernom Levinom, Marianne Gray i Lionsgate TV-om. Film "Lovci na glave" iz 2011. postao je treći najuspješniji norveški film svih vremena.

TORONTO

Samo nekoliko dana nakon što se gradonačelnik Toronta Rob Ford ispričao zbog pušenja cracka, u četvrtak je morao priznati da je na novoj video snimci "krajnje, krajnje pijan". Mutna snimka od 80 sekundi, objavljena na internetskim stranicama lista Toronto Star i na kanadskoj televiziji, pokazuje očito uznemirenog Forda kako deklamira i pljeska rukama i drugu osobu kako ga, čini se, potiče u tom ponašanju. Toronto Star je rekao da je platio za snimku te da kontekst snimke nije jasan. "Umrijet će ili on ili ja", kaže Ford na snimci. "Potrebno mi je je...nih deset minuta da osiguram da je mrtav. Bit će gotovo u pet minuta". U jednom trenutku na snimci nepoznati glas kaže "Mike Tyson". Ubrzo nakon što je snimka objavljena Ford se u gradskoj vijećnici ponovno ispričao.

LOS ANGELES

Kupci u potrazi za jeftinijim proizvodima na Walmart.com internetskim stranicama nemalo su se iznenadili kad su shvatili da su u srijedu ujutro brojni proizvodi ponuđeni "u bescjenje". Naime, zbog tehničkog kvara na Wal-Mart Stores Inc U.S. internetskoj stranici bili su ponuđeni neki proizvodi po cijeni koja je samo djelić nabavne. Primjerice, pokretna traka za trčanje, koja obično stoji po nekoliko stotina dolara, ponuđena je za 33 dolara, a LCD monitori nuđeni su za samo devet američkih dolara. Tvrtka nije objavila koliko je narudžbi obavljeno za proizvode s niskim cijenama i hoće li one biti uvažene.

SALT LAKE CITY

Znanstvenici u američkoj saveznoj državi Utah objavili su da su otkrili "praujaka" Tyrannosaurusa rexa (T-rex), golemog grabežljivca snažnog kostura i velikih zubi prozvanog "zubati kralj". Kosti 7,3 metra dugačkog dinosaura, nešto manjeg od T-rexa i "starijeg" od njega 10 milijuna godina, izložene su u srijedu u prirodoslovnom muzeju u gradu Salt Lake Cityu. Znanstvenici se nadaju da će im to otkriće pomoći u razumijevanju ekosustava u kojem je grabežljivac živio. Životinju otkrivenu 2009. u istočnom Utahu stručnjaci su nazvali Lythronax argestes ili "zubati kralj" zbog golemih subi i očite predatorske dominacije.

DALLAS

Kuća u predgrađu Dallasa u kojoj je Lee Harvey Oswald proveo noć prije nego što je ubio Johna F. Kennedyja u srijedu je otvorena kao muzej, petnaestak dana prije pedesete godišnjice atentata na američkog predsjednika. Oswald je sakrio pušku kojom je ubio Kennedyja u garaži u skromnoj kući u vlasništvu Michaela i Ruth Paine u mjestu Irvingu, pokraj Dallasa. Kuća je od tada stalno privlačila znatiželjnike pa ju je uprava Irvinea kupila prije nekoliko godina i do najsitnije je pojedinosti obnovila na izgled iz 1963. godine.

DALLAS

Pospana američka vozačica pronašla je jedinstveni način da se dobro odmori kada je zaspala za upravljačem i zabila se u trgovinu madracima u Dallasu, javili su američki mediji. Policija je objavila da je žena vozila kući nakon 13-satne radne smjene kada je zaspala za upravljačem i svojim terencem projurila kroz izlog prodavaonice "Sleep Experts", javlja mjesna televizija KTVT. Neimenovana vozačica nije ozlijeđena, a policija nije objavila iznos štete.

(Hina) xdv ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙