FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Anton Kovačev izabran za potpredsjednika Europske udruge dugoročnih investitora

Autor: dsta
ZAGREB, 15. studenog 2013. (Hina) - Predsjednik Uprave Hrvatske banke za obnovu i razvitak Anton Kovačev izabran je za potpredsjednika Europske udruge dugoročnih investitora (European Association of Long-Term Investors - ELTI) na razdoblje od tri godine.

Kovačev je na tu funkciju izabran na jučerašnjoj prvoj Generalnoj skupštini ELTI-a održanoj u Bruxellesu, izvijestili su danas iz Hrvatske banke za obnovu i razvitak.

Članice ELTI-a, koja je osnovana u srpnju ove godine, su banke iz 16 zemalja koje odobravaju poticajne kredite i dvije institucije u ulozi promatrača (Europska unija i Europska investicijska banka), čija ukupna aktiva iznosi 2 tisuće milijardi eura.

Na generalnoj skupštini ELTI-a imenovani su članovi Uprave među kojima je Werner Hoyer, predsjednik Europske investicijske banke (EIB) imenovan predsjednikom Uprave, a za potpredsjednike Anton Kovačev, predsjednik Uprave HBOR-a i Franco Bassanini, predsjednik talijanske financijske ustanove Cassa Deposite e Prestiti (CDP).

Na skupštini su imenovani i članovi Upravnog odbora ELTI-a, a jednim od članova imenovan je i Branimir Berković, izvršni direktor HBOR-a.

Kovačev je tom prilikom istaknuo kako je njegovo imenovanje za potpredsjednika Europske udruge dugoročnih investitora još je jedna potvrda velikom međunarodnom ugledu HBOR-a.

Na skupštini je prihvaćen i Akcijski plan za 2014. godinu s naglaskom na razvoj povoljnijih uvjeta za dugoročno financiranje i suradnju među članicama Udruge s ciljem pružanja snažnije potpore nacionalnim gospodarstvima kroz poticanje održivog rasta i razvoja.

Među prioritetima Udruge u prvom mandatu je i zastupanje interese članica pred tijelima i ustanovama EU-a s naglaskom na nove financijske instrumente za usmjeravanje kapitala u ulaganja u infrastrukturne projekte, mala i srednja poduzeća, inovacije i energetske projekte u sljedećem višegodišnjem financijskom okviru (2014. - 2020.).

(Hina) xpp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙