FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpisan sporazum o novoj kreditnoj liniji u Istri

Autor: dspo
PULA, 6. studenog 2013. (Hina) - Sporazum o novoj kreditnoj liniji koja će se realizirati na temelju programa Jamstvenog fonda za prerađivačku industriju i inovacije u prerađivačkoj industriji Ministarstva gospodarstva potpisali su danas u Puli predstavnici Istarske županije, Istarske razvojne agencije (IDA), HBOR-a te Istarske kreditne banke Umag i OTP banke.

Istarska županija je u rujnu s Ministarstvom gospodarstva zaključila ugovor o 4,67 milijuna kuna za jamstva koja će se dodjeljivati u 2013. godini prema spomenutom programu, dok će Istarska razvojna agencija davati jamstva poduzetnicima za kredite poslovnih banaka prema programima HBOR-a.

Kamate za krajnje korisnike su povoljne, kazao je direktor IDE Boris Sabatti dodavši kako pravo na korištenje kredita imaju poduzetnici, među njima i početnici, koji imaju namjeru ulagati na području Istarske županije, bez obzira na sjedište ili prebivalište, a registrirani su kao obrt, malo i srednje trgovačko društvo. Jamstvo pokriva najviše 75 posto iznosa neotplaćene glavnice kredita, a može dosegnuti i milijun i pol kuna po poduzetniku.

"Ovaj model je novi jer prvi put u kreditnu liniju zajedno s bankama ulazi i HBOR. Istarska županija dobila je na natječaju gotovo 4,7 milijuna kuna Ministarstva gospodarstva i prepustila ih Istarskoj razvojnoj agenciji, naglasio je Sabatti koji vjeruje da bi kreditni potencijal bio oko 80 milijuna kuna.

Izrazivši zadovoljstvo potpisanim sporazumom istarski župan Valter Flego uvjeren je kako će taj novac unaprijediti proizvodnju, potaknuti investicije i novo zapošljavanje u Istri.

Izvršna direktorica HBOR-a Emilija Nagj istaknula je kako je ova banka do sada pratila male i srednje poduzetnike u Istri s gotovo pet milijardi kuna.

(Hina) xdspo yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙