FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: trub
ZAGREB, 12. studenog 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

ZAGREB - Predsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) Nadan vidošević uhićen je zbog zlouporabe položaja i ovlasti u aferi izvlačenja 32 milijuna kuna iz Komore kojoj je na čelu već 18 godina. Iako policija nije željela potvrditi informaciju o Vidoševićevu uhićenju neslužbeno se doznaje da je u tijeku pretraga njegova stana te da će biti ispitan u sjedištu policijskog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta. Nakon toga Vidošević bi trebao biti odveden na ispitivanje u sjedište Uskoka u Gajevoj ulici. Prema prvim informacijama tužitelji su, čini se, uspjeli dokazati da je na vrhu piramide isisavanja novca iz HGK bio najdugovječniji predsjednik te institucije.

ZAGREB - Hrvatska gospodarska komora (HGK) jutros nije željela komentirati uhićenje svog dugogodišnjeg čelnika Nadana Vidoševića zbog sumnje da je sudjelovao u izvlačenju 32 milijuna kuna iz te institucije. Iz HGK su tek kratko priopćili da je "Hrvatska gospodarska komora u istražnom postupku kooperativna te surađuje s nadležnim tijelima", ali da za vrijeme trajanja istrage nisu u mogućnosti komentirati slučaj.

ZAGREB - Nadan Vidošević, danas uhićeni čelnik Hrvatske gospodarske komore (HGK) na ključnim je političkim i gospodarskim funkcijama još od početka devedesetih kada se kao mladi financijski direktor cementare uključio u HDZ i postao župan, ministar pa predsjednik Komore, a u javnosti je zapamćen i kao jedan od najbogatijih predsjedničkih kandidata, koji je na izborima 2010. obećavao stabilnu i sigurnu Hrvatsku kao državu rada i jednakih mogućnosti. No, nasuprot tim obećanjima, Vidošević je u mnogim novinskim napisima koji su o njemu osvanuli nakon pokretanja istrage u slučaju Remorker prikazivan kao osoba koja je zavidnu imovinu stekla na sumnjiv, moguće i nezakonit način, vrlo često kupovinom nekretnina kojima je preko noći rasla vrijednost.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatske udruge radničkih sindikata Ozren Matijašević komentirao je danas uhićenje predsjednika Hrvatske gospodarske komore Nadana Vidoševića izjavivši kako "bogatstvo u nesrazmjeru s primanjima svih ovih godina pokazuje da su se pojedinci bogatili siromašeći građane, iako nitko nije kriv dok mu se to ne dokaže sudskim postupkom". Činjenica je da Vidoševićeva primanja i primanja njegove supruge ne mogu omogućiti stjecanje tolike imovine, posebice vezano uz objavu u medijima o kupnji zemljišta za Krašograd, koristeći povlaštene informacije koje su čelnici Kraša imali, rekao je Matijašević.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatske udruge radničkih sindikata (HURS) Ozren Matijašević izjavio je danas u vezi najave da liječnicima neće biti isplaćene plaće za vrijeme provedeno u štrajku, da živimo u državi u kojoj se pokušava onemogućiti štrajk kao legitimna i legalna aktivnost sindikata. "Živimo u cirkusu, jer se predsjednik Vlade bavi onim što mu nije posao - evidencijom radnog vremena", ustvrdio je Matijašević na konferenciji za novinare.

KARLOVAC - Vodostaj Kupe u Karlovcu i dalje raste, a u 7 sati iznosio je 776 centimetara i za čak pola metra je premašio prognozu Hrvatskih voda. Voditeljica karlovačke ispostave Hrvatskih voda Biljana Željeznjak izjavila je da su iznad očekivanja rasli i vodostaji preostale tri karlovačke rijeke Mrežnice, Dobre i Korane, ali da se u večernjim satima prognoza vodostaja i mijenjala, na oko 750 centimetara. "Nikako ne očekujemo da bi Kupa dosegnula osam metara, već možda najviše vodostaj iz siječnja ove godine kada je bio 784. To znači da imamo, nažalost, uobičajeno plavljenje i ništa novog, dramatičnog, s čim već ne bismo imali iskustva", kazala je Željeznjak.

ZAGREB - Maslenički most, čija je gradnja legitimirana nesmetanim povezivanjem hrvatskog sjevera i juga, u javnosti se prometnuo u svoju suprotnost, pa njegovo često zatvaranje, poput jučerašnjeg, nije više nikakva novost. Prema podacima iz Hrvatskih autocesta (HAC), od početka vođenja baze podataka, tj. od početka 2008. godine do sredine 2013., dionica od Svetog Roka do Maslenice bila je zatvorena za prvu skupinu i za sva vozila zajedno više od 862 sati ili gotovo 36 dana! Najviše, oko 260 sati, bila je zatvorena 2012. godine, a najmanje, ukupno oko 84 sata, 2008. godine.

ZAGREB - Ovogodišnji 36. međunarodni sajam knjiga i učila Interliber počeo je danas na Zagrebačkom velesajmu obilaskom izložbenog prostora na čelu s voditeljem Interlibera Zoranom Ušurićem, a u kojemu su sudjelovali ministrica kulture Republike Hrvatske Andreja Zlatar Violić te zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Po riječima ministrice Zlatar Violić Interliber je sajam čitanja i kupovine knjiga. "Kad bi mogao imati putujuće izdanje, mnogi bi ljubitelji knjige po Hrvatskoj došli na svoje", napomenula je dodavši kako do izražaja ne dolazi knjiga u svojoj punoj cijeni.

ZAGREB - Biometeorološke će prilike sutra biti povoljne, dok će se u četvrtak navečer "pokvariti", a nepovoljno razdoblje bit će i u petak, izvijestio je danas Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ). Povoljne biometeorološke prilike će većini ljudi u srijedu, 13. studenoga donijeti miran san, a danju primjerenu koncentraciju i dobro raspoloženje.

(Hina) xtr ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙