FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: trub
ZAGREB, 8. studenog 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

ZAGREB - Hrvatski sabor danas će glasovati o ranije raspravljenim točkama, među kojima i, kako se očekuje, o odluci da se za 1. prosinca raspiše referendum na kojemu će građani, na zahtjev Građanske inicijative "U ime obitelji" potkrijepljenim s oko 700.000 potpisa, odlučivati žele li da se u Ustavu brak definira kao zajednica muškarca i žene. Zastupnici će zasjedanje ujutro nastaviti raspravom o izvješćima o radu kaznionica, zatvora i odgojnih zavoda za 2011. i 2012. godinu, a glasovanje se, uobičajeno, očekuje oko podneva.

ZAGREB - Zamjenik osječkog Općinskog državnog odvjetnika Vojislav Milivojević sinoć je ispitan u zagrebačkom policijskom uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala, zbog sumnje da je zlouporabio položaj i primio mito, a ondje će biti zadržan do jutra kada bi Uskok trebao odlučiti hoće li protiv njega tražiti istražni zatvor. Milivojevićev odvjetnik Dražen Srb večeras je Hini potvrdio da je njegov branjenik ispitan u zagrebačkom PNUSKOK-u pod sumnjom da je počinio kazneno djelo trgovanja utjecajem, i to u dva predmeta koja nisu bila njegova.

ZAGREB - Teško je zamisliti da bi se bez žive aktivnosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) moglo obraditi tako složeno područje obuhvaćeno u nacrtu Strategije obrazovanja, znanosti tehnologije, istaknuo je u sinoćnjem predavanju u dvorani Knjižnice HAZU akademik Leo Budin, član Radne skupine koje je izradila tu strategiju. Iako je nacrt Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije sada u središtu pozornosti znanstvene i akademske zajednice, budući da do 15. studenoga traje javna rasprava o tom strateškom dokumentu, nije bila u fokusu večerašnjega predavanja akademika Budina. On se usredotočio na djelovanje Akademije u proteklih više od deset godina, odnosno od Deklaracije o znanju HAZU iz 2002. godine do Smjernica za strategiju odgoja, obrazovanja, znanosti i tehnologije iz 2012. godine.

(Hina) xtr ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙