FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovnik: od 7. do 9. studenoga 2. investicijski forum "Dubrovnik 2013."

Autor: hspa
DUBROVNIK, 4. studenog 2013. (Hina) - Na 2. međunarodnom investicijskom forumu "Dubrovnik 2013.", koji će se u tom gradu održati od 7. do 9. studenoga, očekuje se oko 150 sudionika, najavili su na današnjoj konferenciji za novinare dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić, njegovi zamjenici Marija Vučković i Davorko Obuljen te direktorica Regionalne razvojne agencije DUNEA Melanija Milić.

Nakon prošlogodišnjega uspješnog investicijskog foruma, Dubrovačko-neretvanska županija odlučila je i dalje okupljati investitore i predstavljati investicije. U proteklom je razdoblju županija izradila kataloge poduzetničkih i turističkih zona i zona nautičkog turizma, osnovala je poseban tim za poticanje ulaganja te predstavila nekoliko gospodarskih izaslanstava u inozemstvu. Sve to radimo kako bismo potaknuli investicije, a s time i otvaranje novih radnih mjesta, istaknuo je župan Dobroslavić.

Zamjenik župana Davorko Obuljen predstavio je program foruma koji se sastoji od dva panela - geostrateškog položaja i investicija u Dubrovačko-neretvanskoj županiji te turizma: strateškog promišljanja gospodarskog razvoja i očuvanja prostora.

Tijekom prvog panela održat će se i prezentacije o položaju i investicijskim mogućnostima Dubrovačko-neretvanske županije te o investicijama u prometnu infrastrukturu na primjeru dubrovačke Zračne luke. Na drugom panelu bit će predstavljena strategija razvoja turizma koju je županija proljetos izradila te prezentacija o turističkim kretanjima na Mediteranu i razvoju investicija u golfskom turizmu.

Treći dio foruma su sastanci ulagača s predstavnicima vlade, vladinih agencija i županije te s ostalim sudionicima foruma.

Zamjenica župana Marija Vučković istaknula je kako je pristup organizaciji foruma ove godine drukčiji od prošlogodišnjeg jer su više pozornosti dobili investitori koji ulažu u županiju pa su oni zato nositelji foruma.

Pokrovitelj foruma i ove je godine hrvatski predsjednik Ivo Josipović, a glavni partner foruma je grad Dubrovnik.

(Hina) xddub ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙