FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovnik: 8. kongres žena poduzetnica Jadransko-jonskog područja

Autor: ddub
DUBROVNIK , 24. listopada 2013. (Hina) - Ovogodišnji, 8. kongres poduzetnica Jadransko-jonskog područja u Dubrovniku je okupio 80-ak sudionica iz Hrvatske, Italije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, a glavna tema dvodnevnog skupa je

"Banke u gospodarskoj krizi - žene u poduzetništvu".

Kongres organiziraju Jadransko-jonski Forum gospodarskih komora, HGK - Županijska komora Dubrovnik i Hrvatska udruga poslovnih žena Krug.

Forum je ustanovljen 2001. godine s ciljem promicanja gospodarskog razvoja Jadransko-jonskog područja, a od samih početaka djelovanja prerastao je u relevantnu instituciju koja je isticala važnost ženskog poduzetništva, kazala je na današnjem otvorenju skupa predsjednika HGK - Županijske komore Dubrovnik Terezina Orlić, koja je ujedno i predsjednica Hrvatske udruge poslovnih žena Krug.

Pomoćnica ministra poduzetništva i obrta Zdenka Lončar kazala je kako je žensko poduzetništvo danas jedna od top tema na svim razinama, a od 2004. godine u Hrvatskoj se provode projekti kako bi se povećao broj žena poduzetnica. "U Hrvatskoj se u proteklih deset godina udvostručio broj tvrtki u vlasništvu žena poduzetnica", kazala je dodajući kako je u pripremi strategija ženskog poduzetništva za razdoblje 2014.-2017.

Gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić kazao je kako je pitanje žena poduzetnica upravo danas u gospodarskoj krizi izuzetno važno te kako su u njegovom kolegiju dvije trećine žene, a jedini kriterij je profesionalnost.

(Hina) xddub ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙