FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Irskoj održan prvi hrvatski investicijski forum

Autor: rbel
ZAGREB, 22. listopada 2013. (Hina) - U organizaciji Agencije za investicije i konkurentnost (AIK) i hrvatskog veleposlanstvo u sjedištu Irske udruge poslodavaca u Dublinu održan je prvi Hrvatski investicijski forum, na kojem su odabranim potencijalnim investitorima predstavljene mogućnosti za investiranje u Hrvatsku, izvijestili su iz AIK-a.

Tom je prilikom ravnatelj AIK-a Damir Novinić predstavio mogućnosti za investiranje s naglaskom na prerađivački sektor, ICT i turizam. Irskim je investitorima predstavljen i zakonski okvir za investiranje s naglaskom na Zakon o poticanju investicija i najavljeni Zakon o strateškim investicijskim projektima, kao i mogućnosti ulaganja u Hrvatsku s naglaskom na malo i srednje poduzetništvo.

Forumu je prisustvovalo 30-ak predstavnika irskih i međunarodnih kompanija sa sjedištem u Dublinu većinom iz ICT sektora, prerađivačke industrije i turizma, navode iz AIK.

U priopćenju Agencije prenosi se izjava njenog ravnatelja Damira Novinića kako je cilj ovog foruma bio predstaviti Hrvatsku novim tržištima i investitorima koji do sada nisu tradicionalno gledali Hrvatsku kao potencijalnu destinaciju.

"S ulaskom Hrvatske u EU i novim mjerama i politikama Vlade u privlačenju investicija Hrvatska je postala atraktivna stranim investitorima. Imamo jedan od najkonkurentnijih Zakona o poticanju investicija, Zakon o strateškim investicijskim projektima RH, Agenciju za investicije i konkurentnost kao centralno mjesto za pružanje sve podrške investitorima i to smo htjeli predstaviti irskim, ali i multinacionalnim kompanijama u Irskoj koje gledaju našu regiju za širenje svog poslovanja, a po reakcijama prisutnih, mislim da smo u tome i uspjeli", izjavio je Novinić.

(Hina) xrub yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙