FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: rebalansom gradski proračun smanjen za 32,9 milijuna kuna

Autor: hsup
RIJEKA, 29. listopada 2013. (Hina) - Proračun grada Rijeke za 2013. bit će manji za 32,9 milijuna kuna, to jest 3,9 posto u odnosu prema početnom proračunu, pa će za ovu godinu iznositi 801,6 milijuna kuna, odlučeno je danas na kolegiju riječkoga gradonačelnika Vojka Obersnela na kojem su prihvaćene prve izmjene i dopune ovogodišnjega gradskog proračuna.

Kako je objašnjeno, zbog promjena koje su se dogodile od donošenja gradskog proračuna za 2013. godinu, nužno ga je bilo rebalansom ponovno uravnotežiti.

Novi plan prihoda i primitaka načinjen je na osnovi ostvarenih prihoda i primitaka i procjene njihova ostvarenja do kraja proračunske godine pa je rebalansom predloženo smanjenje prihoda poslovanja za 12,1 milijun kuna, smanjenje prihoda od prodaje nefinancijske imovine za 13,1 milijun kuna i smanjenje primitaka od financijske imovine i zaduživanja za 7,5 milijuna kuna.

Na kolegiju gradonačelnika dana je i suglasnost za zajam Komunalnom društvu Autotroleju oko pet milijuna kuna za nabavu četiri autobusa i jednog minibusa.

Prihvaćena je i odluka o osnutku prava građenja u korist Sveučilišta u Rijeci, za izgradnju druge faze Sveučilišnog kampusa na Trsatu. Time će Gradska uprava prepustiti Sveučilištu pravo da gradi na još 69.000 četvornih metara gradskog zemljišta, vrijednog 38 milijuna kuna.

(Hina) xhsup yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙