FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSP-AS: izostavljanje 'aktualnog sata' sumrak demokracije u Osijeku

Autor: ivuc
OSIJEK, 15. listopada 2013.(Hina) - Predsjednik osječkog ogranka HSP dr. Ante Starčević (HSP-AS) Gordan Matković izjavio je danas kako je izostavljanje točke 'pitanja i inicijative vijećnika' sa sjednice osječkoga Gradskog vijeća "sumrak demokracije u Osijeku", najavivši kako će inzistirati da točka ipak bude uvrštena na dnevni red.

Na konferenciji za novinare Matković je kazao kako su u stranci iznenađeni ovakvim potezom, jer je riječ je o redovnoj sjednici, sazvanoj za 17. listopada, predviđenoj poslovnikom i planom rada Gradskog vijeća, na kojoj će se, uz ostalo, raspravljati o rebalansu proračuna i izvješćima o poslovanju gradskih trgovačkih društava.

Dodao je kako se predsjednik osječkoga Gradskog vijeća Anto Đapić pozvao na poslovničku odredbu po kojoj sjednica može biti i bez "aktualnog sata", ocijenivši da takva rastezljiva primjena poslovnika "nije nimalo u duhu elementarne demokracije".

Očito je da predsjednik GV-a i gradonačelnik Ivan Vrkić imaju svoje strahove, ali i motive za izbacivanje ove točke s dnvnoga reda, jer gradonačelnik na svako vijećničko pitanje reagira impulzivo i burno, a da pritom ne daje stvarne odgovore, smatra Matković.

Dodao je kako za svoj zahtjev za uvrštavanjem ove točke na dnevni red očekujemo potporu ne samo oporbenih vijećnika, jer je ova točka, u kojoj vijećnici, gradonačelnika mogu ispitivati o gradskim problemima, minimum demokracije.

Ako demokracije već nema u izvršnoj vlasti, nadamo se da ćemo je dobiti u predstavničkom tijelu, i nadamo se da ne tražimo previše, j

jer ovo nije izvanredna, već redovna sjednica, rekao je Matković.

(Hina) xivuc ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙