FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Primorsko-goranski HDZ: Vlada vrlo loše vodi zemlju

Autor: dsil
RIJEKA, 21. listopada 2013. (Hina) - Predsjednik HDZ-ove primorsko-goranske županijske organizacije Oleg Butković prozvao je danas Vladu da vrlo loše vodi zemlju, posljedica čega je, poručio je, i prekid gotovo svih vitalnih projekata u županiji koje je pokrenula bivša HDZ-ova vlast.

Butković je na konferenciji za novinare u Rijeci kazao kako je među tim projetkima i nizinska željeznička pruga o kojoj se, rekao je, u Vladi malo govori. Jedan od tih projekata je i autocesta Rijeka-Žuta Lokva za koji se u državnom proračunu ne planira izdvajanje novca, dodao je.

Vladi je zamjerio i da najavljuje koncesioniranje zračne luke Rijeka na Krku, a da se prije toga nije napravilo ništa za njen razvoj. Spomenuo je i da je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović najavio podizanje kredita od 500 milijuna kuna za nastavak gradnje sveučilišnog kampusa u Rijeci, a da i taj projekt stoji.

"Svi projekti koji su osnova za razvoj regije su zastali ili su odbačeni te ne vidimo više perspektivu", poručio je Butković, ocijenivši kako ova Vlada ponavlja postupke one od 2000. do 2003. godine - "ništa se ne događa i ništa se neće dogoditi".

HDZ-ov saborski zastupnik Josip Borić optužio je Vladu za loše upravljanje državnim financijama, ustvrdivši da od najavljenog "investicijskog tsunamija" nije bilo ništa.

Istaknuo je kako nije izgrađen ni kilometar novih autocesta, a da je centralizacija još snažnija. Do kraja godine će u državnom proračunu nedostajati 5,5 do 6 milijardi kuna, rekao je Borić te dodao: "Vrijeme je da kažu - ili ćemo raditi nešto drugačije ili ćemo otići".

Tomislav Klarić, saborski zastupnik HDZ-a i gradonačelnik Bakra, upozorio je da u sadašnjim okolnostima jedinice lokalne samouprave gube mogućnost utjecaja na ono što se događa na njihovu području, jer se zakonima ukidaju njihove ovlasti, kao što je, tvrdi, slučaj sa zakonomima o prostornom uređenju te o strateškim investicijama.

(Hina) xdsil ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙