FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rebalansom smanjen gradski proračun Osijeka

Autor: ivuc
OSIJEK, 17. listopada 2013.(Hina) - Osječko Gradsko vijeće prihvatilo je danas rebalans ovogodišnjega gradskog proračuna koji je sa 490,1 milijuna kuna, smanjen na 468,9 milijuna kuna.

Smanjenje gradskoga proračuna prihvaćeno je većinom glasova na sjednici osječkoga Gradskog vijeća.

Pročelnik Upravnog odjela za financije David Krmpotić kazao je kako je u prvih šest mjeseci potrošeno 29 milijuna kuna više od planiranog, pa je bilo nužno napraviti tehnički rebalans, koji je trebao biti i veći, ali ga u ovome trenutku nije bilo moguće provesti.

Uz ostalo, umanjeni su prihodi od komunalnog doprinosa te prodaje građevinskog zemljišta, a smanjena su planirana ulaganja u industrijsku zonu Nemetin i neke druge projekte te subvencije nekim trgovačkim društvima.

Vijećnik HDZ-a Josip Škorić ocijenio je kako je očito da je ovaj proračun, koji je izradila bivša gradska uprava, na čelu s HDSSB-om, bio prenapuhan, i da je novi gradonačelnik Ivan Vrkić, "nakon priča o sjajnom stanju shvatio da je dobio mačka u vreći".

Upozorio je da je alarmantan daljnji pad gospodarskih aktivnosti u gradu, što se vidi iz pada komunalnog doprinosa i smanjivanja sredstava namijenjenih investicijama.

Vijećnik HDSSB-a i bivši gradonačelnik Krešimir Bubalo rekao je kako se proračun pripremao tako da bude realan i provediv, računajući pritom na potpore određenih Ministarstava, koje su izostale, posebice pri izgradnji gospodarskih zona, ali i drugih projekata.

(Hina) ivuc ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙