FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: sbak
ZAGREB, 29. listopada 2013. (Hina) - Donosimo pregled zanimljivosti.

ZAGREB - Nastavak blockbustera iz 1996. godine, "Dan nezavisnosti 2" (Independence Day) trebao bi svjetlo dana ugledati 3. srpnja 2015., a prema riječima redatelja Rolanda Emmericha još uvijek je neizvjesno hoće li Will Smith reprizirati ulogu kapetana Stevena Hillera. Smithova uloga u filmu još uvijek je neizvjesna zbog čega je scenarist Jamie Vanderbilt napisao dva scenarija - jedan s Willom Smithom i drugi bez njega, navodi portal The Playlist. Emmerich, koji trenutno promovira Blu-ray/DVD izdanje akcijskog trilera "White House Down" s Channingom Tatumom i Jamie Foxom, otkrio je za The Playlist kako je rad na novom filmu poprilično iscrpljujuć i što se tiče scenarija, glumaca i budžeta, ali da ide. Taj visoko tehnološki homage filmovima katastrofe iz sedamdesetih i ratnim filmovima četrdesetih koji govori o sukobu sa neprijateljskim vanzemaljcima i teškoj borbi za opstanak Zemlje od trenutka prikazivanja zaradio je više od 800 milijuna dolara.

ZAGREB - Nakon što su pisanje scenarija za novi, sedmi nastavak Ratova zvijezda, umjesto Michaela Arndta preuzeli veteran Ratova zvijezda Lawrence Kasdan i J.J. Abrams, stvari su se ubrzano pokrenule te bi snimanje trebalo početi u proljeće 2014. godine, a film bi se na velikim ekranima trebao pojaviti 2015. Vezano uz to što su J.J. Abrams i Lawrence Kasdan preuzeli zadaću pisanja scenarija umjesto tvorca "Priče o igračkama 3" (Toy Story 3) Michaela Arndta, predsjednica producentske kuće 'Lucasfilm' Kathleen Kennedy kazala je da je "uzbuđena oko priče koju imaju i oduševljena što će Larry i J.J raditi na scenariju", piše na internetskim stranicama časopis 'Variety'. Disney i Lucasfilm također su objavile da su izbor lokacije, produkcijski dizajn, kasting i kostimografija za novi nastavak već u tijeku. Početak snimanja zakazan je za proljeće 2014. u britanskom filmskom studiju "Pinewood Studio".

PEKING - Kinesko ministarstvo zdravstva uspostavit će u roku od pet godina nacionalnu mrežu za prikupljanje podataka kako bi se ustanovilo koje su dugoročne posljedice kroničnog zagađenja zraka na zdravlje ljudi, objavili su državni mediji. Mreža će na različitim lokacijama diljem zemlje prikupljati podatke o prisutnosti čestica promjera 2,5 mikrometara (PM2,5) u zraku, navodi se u izvješću. "U dokumentu se navodi da zbog nedostatka odgovarajućeg nadzornog sustava dosad nije bilo moguće utvrditi dugoročne posljedice zagađenja na ljudsko zdravlje", piše u izvješću, prenosi agencija Xinhua. Međunarodna studija objavljena u srpnju pokazala je da zagađenje zraka u sjevernoj Kini skraćuje očekivano trajanje života za 5,5 godina u odnosu na južnu Kinu, što je naslijeđe vladine politike osiguravanja jeftinog ugljena za grijanje i industriju na sjeveru.

WELLINGTON - Fanovi Hobbita će dobiti prigodu na letimični pogled na drugi dio trilogije "Smaugova pustoš" prigodom izravne svjetske prezentacije na internetu početkom studenoga, objavio je redatelj Peter Jackson. Kino dvorane u Londonu, New Yorku, Los Angelesu i Wellingtonu će biti povezana satelitom 4. studenoga za taj događaj kojem će nazočiti brojni sudionici filma, napisao je novozelanski redatelj na svojoj Facebook stranici. Peter Jackson nije priopćio popis sudionika, ali na službenoj stranici Hobbita je naveo da će sudjelovati Orlando Bloom, Evangeline Lilly, Lee Pace, Luke Evans i Andy Serkis. Film će se u kinima početi prikazivati 11. prosinca u Francuskoj, Belgiji i Švicarskoj i 13. u Sjedinjenim Državama. Prvi dio trilogije "Hobbit: neočekivano putovanje" počeo se prikazivati u prosincu 2012. Treći dio "Hobbit: tamo i opet natrag" će se početi prikazivati u srpnju 2014.

(Hina) xsb ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙