FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za srijedu, 23. listopada

Autor: uand
ZAGREB, 23. listopada 2013. (Hina) - Najava važnijih događaja za srijedu, 23. listopada koje ćemo popratiti fotografijama

GLINA/DVOR/HRVATSKA KOSTAJNICA - Predsjednik Republike Ivo Josipović u posjetu Glini, Dvoru i Hrvatskoj Kostajnici kako bi se upoznao s programima razvoja tog područja od posebne državne skrbi te dao potporu procesu povratka i obnove kao i gospodarskom razvoju.

Josipović će u Glini, na poziv Srpskog demokratskog foruma (SDF), nazočiti prezentaciji projekta o procesu povratka i obnove u Republici Hrvatskoj pod nazivom "Podrška vladavini prava (10 sati, Hrvatski dom). Potom će položiti vijenac ispred Hrvatskog doma u spomen na žrtve ustaškog pokolja iz 1941. godine (10,35 sati). Uz vijenac bit će istaknuta i ploča koja je do Domovinskog rata označavala spomen na žrtve, a uskoro će biti obnovljena i ponovno postavljena. Posjetit će i proizvodni pogon tvrtke "Vivera" koja se bavi proizvodnjom dječje hrane iz konvencionalnog i organskoj uzgoja, a zapošljava 180 djelatnika i izvozi 99 posto svojih proizvoda (11,20 sati, Kralja Zvonimira 1), nakon čega je predviđena izjava za novinare.

U Dvoru predsjednik Josipović položit će vijenac na spomenik poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu (12,55 sati) te vijenac za žrtve poginule u Domovinskom ratu (13,55 sati, mjesno groblje). Posjetit će i tvrtku "Nord produkt" koja se bavi proizvodnjom opreme za interijere, a zapošljava 38 djelatnika i pozitivno posluje (13,50 sati). U okviru posjeta tvrtki, predsjednik Josipović nazočit će prezentaciji gospodarskih projekata Sisačke razvojne agencije.

U Hrvatskoj Kostajnici, položit će vijenac na spomenik poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskome ratu.

ZAGREB - Stručnim skupom "Radimo zajedno na prevenciji rizika“, obilježava se Europski tjedan zaštite na radu - 43. tjedan u godini, u organizaciji Ministarstva rada i mirovinskoga sustava. Na skupu će ministar rada i mirovinskoga sustava Mirando Mrsić predstaviti nacrt prijedloga Zakona o zaštiti na radu. Također, dvogodišnju EU kampanju “Radimo zajedno na prevenciji rizika” predstavit će Zdravko Muratti, koordinator OSHA-e za Hrvatsku, Referentni okvir za prevenciju uporabe alkohola i droga na radnom mjestu i nacrt postupovnika za testiranje na radnim mjestima predstavit će Nada Turčić, specijalistica medicine rada iz Hrvatskog zavoda za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu, a Promjene u postupanje inspekcije rada ulaskom Hrvatske u EU predstavnici Državnog inspektorata (10 sati, kino dvorana Ministarstva rada i mirovinskog sustava, Ulica grada Vukovara 78).

ZAGREB - Predstavljanje Programa financijske podrške projektima obnovljive energije za Zapadni Balkan - WeBSEFF (Western Balkans Sustainable Energy Financing Facility). WeBSEFF je razvijen od strane Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD), a dio je Regionalnog programa za energetsku učinkovitost Zapadnog Balkana (REEPWB). Također je dio EBRD-ovog programa SEFF (Sustainable Energy Financing Facility). Do danas je kroz SEFF omogućeno 2 milijarde eura za financiranje projekata uz sudjelovanje više od 80 lokalnih financijskih institucija u 20 zemalja (11 sati, Hotel Esplanade, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - Konferencija za novinare s temom "Promijeniti EU politiku prema izbjeglicama i spriječiti nove tragedije na Meditaranu", u Kući ljudskih prava. Govorit će Vesna Pusić, ministrica vanjskih i europskih poslova, Vesna Teršelič, voditeljica Documente - Centra za suočavanje s prošlošću, Julija Kranjec iz Centra za mirovne studije te Zoran Pusić, predsjednik Građanskog odbora za ljudska prava. Tijekom konferencije biti će predstavljene mjere koje organizacije za ljudska prava predlažu Vladi RH kao i zahtjevi koje će, zajedno s nekim međunarodnim organizacijama, odaslati Europskoj uniji. Inaće, o toj temi, u Bruxellesu 24. i 25. listopada, razgovarat će predsjednici Vlada zemalja članica EU-a (11,30 sati, Kuća ljudskih prava, Selska 112c).

RIJEKA - HŽ Infrastruktura će obilježiti 140. obljetnicu pruge Karlovac-Rijeka i završetak projekta izmijene sustava električne vuče na riječkim pružnim dionicama. Također će predstaviti završetak projekta izmjene sustava električne vuče na primorsko-goranskom području. Završetkom projekta izmjene sustava električne vuče na dionicama Moravice-Rijeka-Šapjane i Škrljevo-Bakar unificirana je cijela hrvatska željeznička mreža. Taj složeni projekt vrijedan je 637 milijuna kuna i najveći je završeni projekt na željezničkoj infrastrukturi ove godine (11 sati, Centar daljinskog upravljanja Rijeka - elektrovučna podstanica Sušak, Uspon Tuhobić 5).

SPLIT - Od 23. do 27. listopada u Splitu se održava 18. međunarodni sajam SASO, koji u sebi obuhvaća niz specijaliziranih sajmova - Sajam graditeljstva, Sajam drvne industrije, Sajam metalne industrije, Sajam alata, strojeva i opreme, Sajam obrtništva, male privrede i poduzetništva, Sajam elektrotehnike, energetike i telekomunikacija, SAFIR-Sajam financija, investicija i razvoja, te SEKO-Sajam ekologije. Sajam prati i niz stručnih konferencija i gospodarskih susreta, pa će se tako održati energetski summit, dani arhitekata, građevinara, ekologije, kamena, kao i gospodarski susreti B2B@SASOfair, ited. (10 sati, Žnjan, prezentacijska dvorana 1).

ZAGREB - Utakmica 2. kola B skupine Eurokupa košarkaša u Zagrebu između Cedevite i belgijskog Spirou Charleroia (18 sati).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Damir Senčar

Poslije podne: Uroš Andrić

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xua ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙