FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za petak, 11. listopada

Autor: uand
ZAGREB, 11. listopada 2013. (Hina) - Najava važnijih događaja za petak, 11. listopada koje ćemo popratiti fotografijama

DUBROVNIK - Počinje 59. godišnja sjednica Parlamentarne skupštine NATO-a (do 14. listopada). Svečanost otvaranja održat će se popodne, a prigodna obraćanja imat će predsjednik parlamentarne skupštine NATO-a Hugh Bayley, hrvatski predsjednik Ivo Josipović, predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko, prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić te glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen. Najavljen je i bilateralan sastanak Pusić i Rasmussena na marginama skupa. Više od 300 parlamentaraca iz zemalja članica NATO-a do ponedjeljka će raspravljati o aktualnim sigurnosnim temama, stanju u Siriji, na Bliskome istoku i Kosovu te budućnosti Afganistana nakon povlačenja međunarodnih snaga 2014.

DUBROVNIK - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović sastat će se s predsjednikom iranskog parlamenta Alijem Laridžanijem koji time završava dvodnevni službeni posjet Hrvatskoj.

ZAGREB - Svečano otvorenje ispostave Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) - Ispostave Zagreb Jug (Novi Zagreb), Područnog ureda Zagreb. Ispostavu Jug (Novi Zagreb) svečano će otvoriti ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić. Voditeljica ispostave Željka Badrov na otvorenju će predstaviti Osobnu kartu Ispostave Jug (Novi Zagreb), predstojnik Područnog ureda Zagreb Krunoslav Knežević predstavit će projekt "Centar za samozapošljavanje (samoZa)", a bit će također riječi i o izazovima samozapošljavanja, o čemu će govoriti savjetnici za samozapošljavanje Dubravka Klarić i Siniša Milković (10 sati, Ispostava Jug Novi zagreb, Ulica Savezne Republike Njemačke 6).

ZAGREB - U povodu pokretanja novog portala www.autograf.hr autora i urednika Drage Pilsela i Zdravka Zime održat će se konferencija za novinare na kojoj će biti pušten u pogon novi projekt. Projekt okuplja pedesetak prominentnih autora iz Hrvatske i regije, a kolumnisti portala među ostalima su Drago Pilsel, Renato Baretić, Igor Mandić, Teofil Pančić, Zdravko Zima, Milana Vuković-Runjić i Ivan Lovrenović (12 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2).

RIJEKA - Svečano otvorenje dvodnevnog znanstvenog skupa pod nazivom "Etnološke i folklorističke znanosti u kvarnerskome Primorju i Istri u 19. i 20. stoljeću", u organizaciji Odsjeka za etnologiju (Zagreb) i Zavoda za povijesne i društvene znanosti u Rijeci Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU). Skup će u Vijećnici Grada Rijeke okupiti stručnjake iz etnologije i kulturne antropologije, sociologije, folkloristike, etnomuzikologije i etnokoreologije, kulturne povijesti, dijalektologije i drugih humanističkih i društvenih disciplina (9 sati, Vijećnica Grada Rijeke, Korzo 16). Na skupu će sudjelovati 29 izlagača, od kojih dvoje iz Slovenije.

ZAGREB - Utakmica A skupine kvalifikacija za nogometno SP 2014 Hrvatska - Belgija u Zagrebu (stadion Maksimir, 18 sati).

Dežurni na desku FaH-a:

Prijepodne: Damir Senčar

Poslijepodne: Ivana Kutni

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina)xua ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙