FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava fotografija za srijedu, 16. listopada

Autor: ikut
ZAGREB, 16. listopada 2013. (Hina) - Najava važnijih događaja za srijedu, 16. listopada koje ćemo popratiti fotografijama:

BEOGRAD - Predsjednik države Ivo Josipović odlazi u dvodnevni službeni posjet Srbiji na poziv kolege Tomislava Nikolića. Sa svojim domaćinom će razgovarati o bilateralnim odnosima, posebice o preostalim otvorenim pitanjima, poput pitanja izbjeglih i nestalih, sukcesije bivše države, položaja nacionalnih manjina te povrata kulturnog blaga, kao i suradnji na području gospodarstva. Prvog dana posjeta Josipović će razgovarati i s premijerom Ivicom Dačićem te predsjednikom parlamenta Nebojšom Stefanovićem. Hrvatski predsjednik će se potom obratiti i zastupnicima Narodne skupštine. Ovo je prvi posjet Josipovića Srbiji nakon što je prije gotovo godinu i pol dana Nikolić, nekadašnji radikal i suradnik Vojislava Šešelja, postao srbijanski predsjednik. Zbog Nikolićevih ranijih izjava o Srebrenici, velikoj Srbiji i Vukovaru kao srpskom gradu, Josipović je dosad odbijao posjetiti Srbiju, ali je nedavno ocijenio da je Nikolić promijenio svoju retoriku i da je pokazao da se zauzima za "suradnju i zajedničku europsku budućnost".

ZAGREB - Hrvatski sabor će u nastavku zasjedanja raspraviti pokretanje procedure ustavnih promjena, na prijedlog 46 zastupnika SDP-a, koji predlažu da se ustavom onemogući zastarjevanje politički motiviranih ubojstava. Taj je prijedlog SDP u saborsku proceduru uputio još prije ljeta, no s njime se nisu suglasile druge stranke vladajuće koalicije pa je Vlada prošlog tjedna izišla s novim usuglašenim prijedlogom po kojem bi se ukinula mogućnost zastare za sva teška ubojstva, a ne samo za politički motivirana (9,30 sati, Hrvatski sabor).

ZAGREB - Na Zagrebačkom velesajmu otvora se 40. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije Ambienta, na kojem će se do 20. listopada predstaviti 257 izlagača iz 28 zemalja. Sajam će otvoriti ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina (10 sati, ZV, pozornica paviljona 8A).

ZAGREB - Konferencija za novinare HSLS-a o temi "Hrvatske autoceste – restrukturiranje umjesto monetizacije" (11 sati, Zrinjevac 17/I). O tome zašto monetizacija na 50 godina nije isplativa za Hrvatsku, govorit će predsjednik HSLS-a Darinko Kosor, Vladimir Ferdelji i ekonomski strateg HSLS-a Josip Budimir.

ZAGREB - Konferencija za novinare Sindikata zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod na temu "Neplaćanje štrajka u školstvu i plaćanje štrajka u zdravstvu" (12 sati, Petrinjska 59a/I). Na konferenciji će govoriti predsjednik sindikata "Preporod" Željko Stipić.

ZAGREB - Redovito plenarno zasjedanje Hrvatske biskupske konferencije (HBK) koje će pod predsjedanjem predsjednika HBK zadarskog nadbiskupa Želimira Puljića trajati do 18. listopada (9 sati, zgrada HBK). Početak zasjedanja otvoren je za medije.

ZAGREB - Utakmica 1. kola skupine A Eurokupa košarkaša između Cibone i francuskog Le Mansa (18 sati, KC "Dražen Petrović").

Dežurni na desku FaH-a:

Prijepodne: Uroš Andrić

Poslijepodne: Ivana Kutni

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xik yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙