FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za petak, 18. listopada

Autor: ikut
ZAGREB, 18. listopada 2013. (Hina) - Najava važnijih događaja za petak, 18. listopada koje ćemo popratiti fotografijama

ZAGREB - Nastavak sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6). Zastupnici će u nastavku sjednice razmotriti izvješće o radu Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom i izvješće pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, a radni tjedan završiti glasovanjem o raspravljenim točkama, među kojima je i prijedlog 46 zastupnika SDP-a da se pokrene proces ustavnih promjena kojima bi se propisalo nezastarijevanje politički motiviranih ubojstava (9,30 sati Trg sv. Marka 5).

ZAGREB - Pliva otvara novi pogon za proizvodnju suhih oralnih oblika lijekova na proizvodnoj lokaciji u Zagrebu, na kojoj se dovršava investicijski ciklus vrijedan 100 milijuna dolara. Na otvaranju novog pogona Plive, kako je najavljeno, bit će predsjednik Vlade Zoran Milanović, potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak. U novi su pogon ugrađene inovativne tehnologije koje će značajno povećati Plivine proizvodne kapacitete odnosno omogućiti dostizanje kapaciteta od 10 milijardi tableta godišnje, uglavnom namijenjenih izvozu. Ukupna ulaganja Plive u razdoblju od 2011. do 2014. godine vrijedna su 200 milijuna dolara i obuhvaćaju projekte na proizvodnim lokacijama u Zagrebu i Savskom Marofu. (10,30 sati, Pliva, Prilaz baruna Filipovića 25, kod upravne zgrade).

ZAGREB - U Etnografskom muzeju bit će otvorena izložba "Hrvatska nematerijalna kulturna baština na UNESCO-ovim listama" na kojoj je zaštićena nematerijalna hrvatska baština predstavljena kroz filmske zapise, tekstove, fotografije i nekoliko ilustrativnih predmeta (12 sati, Trg Mažuranića 14). Hrvatska je dosad na Reprezentativnu listu nematerijalne baštine čovječanstva uvrstila dvanaest fenomena (lepoglavsku, hvarsku i pašku čipku, dvoglasje tijesnih intervala Istre i Hrvatskoga primorja, dubrovačku Festu svetoga Vlaha, Kraljice ili Ljelje iz Gorjana, hvarsku procesiju Za križen, umijeće izrade drvenih tradicijskih dječjih igračaka, zvončare, medičarski obrt, Sinjsku alku, bećarac, nijemo kolo i klapsko pjevanje), dok je ojkanje upisano na Listu ugrožene kulturne baštine kojoj je potrebna hitna zaštita.

KARLOVAC - Završetak projekta "Razminiranje na ratom pogođenim područjima" bit će obilježen svečanom konferencijom kod područja razminiranja u naselju Lemić Brdo. Cjeli projekt je sufinancirala Europska unija u sklopu Programa IPA 2009, a njime je ostvareno pet projekata pretraživanja i razminiranja u Karlovačkoj županiji. Gostima će se obratiti karlovački gradonačelnik Damir Jelić, karlovački župan Ivan Vučić, ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje Dražen Jakopec te ravnateljica vladina Ureda za razminiranje Dijana Pleština. Najavljena je i prezentacija projekta i dinamike obavljanja poslova pretraživanja i razminiranja (Okupljanje sudionika između 12,45 i 13 sati ispred Doma DVD Kamensko, Kamensko bb).

RIJEKA - Zelena akcija i Zelena Istra održat će konferenciju za medije povodom donošenja presude u procesu u kojem te udruge tuže Ministarstvo zaštite okoliša i prirode zbog izdavanja okolišne dozvole za TE "Plomin C" (10,30 sati, ispred zgrade Upravnog suda, Ul. Erazma Barčića 3). Ta će presuda biti objavljena u 9,30 sati na Upravnom sudu u Rijeci.

Dežurni na desku FaH-a:

Prijepodne: Uroš Andrić

Poslijepodne: Ivana Kutni

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xik ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙