FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Irska prodaje licencu za upravljanje državnom lutrijom

Autor: mpuk
DUBLIN, 4. listopada 2013. (Hina/Reuters) - Irska je odlučila prodati 20-godišnju licencu za upravljanje državnom lutrijom za 405 milijuna eura u sklopu programa privatizacije koji je dogovorila s međunarodnim zajmodavcima Europskom unijom i Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), objavio je danas ministar za proračun.

Kao najpovoljniji ponuđač odabrana je zajednička kompanija irske državne pošte An Post i Ontario Teachers Pension Plana a sporazum bi trebao biti zaključen do kraja godine, navodi se u vladinom priopćenju.

Polovina prihoda od prodaje licence bit će upotrijebljena za financiranje nove dječje bolnice u Dublinu a ostatak će biti doznačen u privatizacijski fond za otplatu kredita i za pomoć u financiranju programa poticanja zapošljavanja, kazao je u izjavi za državnu televiziju RTE ministar za proračun Brendan Howlin.

Trenutno državna pošta An Post sama upravlja lutrijom.

Dublin planira privatizacijskim programom namaknuti ukupno tri milijarde eura a većina tog iznosa trebala bi se pokriti prodajom odjela državne plinske tvrtke Bord Gais za poslovanje s građanima.

Howlin je rekao da bi prodaja Bord Gaisa trebala biti dogovorena prije kraja godine.

(Hina) xmpv ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙