FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Titan bi ipak mogao kupiti Goodyearovu tvornicu - francuski ministar

Autor: mpuk
PARIZ, 22. listopada 2013. (Hina/Reuters) - Izvršni direktor američkog proizvođača guma Titana koji je svojedobno razbjesnio Francuze izjavom da radnike u propaloj Goodyearovoj tvornici "nije vrijedno spašavati“ dao je ponudu za njezinu kupnju, prenijeli su danas francuski mediji izjavu francuskog ministra industrije.

Ministar Arnaud Montebourg kazao je da je Maurice Taylor iz Titan Internationala ponudio nekoliko milijuna eura za kupnju Goodyearove tvornice u Amiensu. Prije nekoliko mjeseci kontroverzni je američki biznismen ustvrdio je da bi bio "glup" kada bi preuzeo tvornicu u kojoj radnici rade samo tri sata dnevno.

"Susreo sam se Mauriceom Taylorom koji je svojedobno rekao neke vrlo ružne stvari o Francuskoj. Sada je ponudio sačuvati 333 od ukupno 1.200 radnih mjesta", rekao je Montebourg u danas objavljenom intervjuu za novine Le Parisien.

"On jamči da će radna mjesta biti sačuvana u iduće četiri godine", rekao je francuski ministar čiji je verbalni sukob s Taylorom oko tvornice i francuske radne etike privukao veliki publicitet.

Ponuda još nije službeno predstavljena sindikatima s kojima će biti razmotrena sutra u ministarstvu, dodao je Montebourg.

U Goodyear Franceu nisu odmah bili dostupni za komentar. Taylor u ponedjeljak na upit novinske agencije AFP nije želio potvrditi da je dao ponudu.

Sindikati su odbili prethodnu ponudu Titana prema kojoj je trebalo biti spašeno više radnih mjesta.

(Hina) xmpv ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙