FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na ZV-u zatvoren sajam Ambienta

Autor: tper
ZAGREB, 20. listopada 2013. (Hina) - Na Zagrebačkom velesajmu (ZV) večeras je zatvoren 40. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije Ambienta, na kojem se od 16. listopada predstavilo 257 izlagača iz 28 zemalja.

Ambienta je važno mjesto susreta proizvođača i trgovaca namještajem, poslovnih ljudi, stručnjaka i medija - mjesto cjelokupne ponude i potražnje, pa uz poslovni ima i snažan promotivni utjecaj.

Sajam je 16. listopada otvorio ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina koji je istaknuo kako je riječ o regionalnom sajmu koji je prilika da predstavimo ono najbolje u drvoprerađivačkoj i industriji namještaja.

Drvna je branša, kazao je ministar, svijetli primjer koji i u vrijeme recesije i krize bilježi pozitivne trendove.

Devet godina robna razmjena je pozitivna, a i u prvih šest mjeseci ove godine se nastavljaju pozitivni trendovi sa suficitom u robnoj razmjeni od 243 milijuna američkih dolara, što je porast u odnosu na 187 milijuna dolara u isto vrijeme lani.

U prvih šest mjeseci ove godine izvezeno je drvnih proizvoda i namještaja u vrijednosti 483 milijuna dolara, što je porast za 3 posto, dok je uvoz smanjen 14 posto, na 240 milijuna dolara.

U sklopu Ambiente održano je nekoliko stručnih događanja, radionica, okruglih stolova, a najboljim proizvođačima dodijeljene su nagrade Mobil optimum.

(Hina) xtp ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙