FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 16. listopada

Autor: tper
ZAGREB, 15. listopada 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 16. listopada.

ZAGREB - Na Zagrebačkom velesajmu otvora se 40. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije Ambienta, na kojem će se do 20. listopada predstaviti 257 izlagača iz 28 zemalja. Sajam će otvoriti ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina (10,00 sati, ZV, pozornica paviljona 8A). Ambientu prati i niz stručnih događanja, pa će se tako prvog dana održati Poslovni klub, tradicionalni susret gospodarstvenika iz drvnog sektora s predstavnicima Vlade (14,00 sati, ZV, Dvorana Brijuni, Avenija Dubrovnik 15).

ZAGREB - Okrugli stol pod nazivom "Kako se upravlja domaćim tvrtkama?" održat će se u organizaciji magazina Banka. Na skupu će biti riječi o kvaliteti menadžmenta domaćih kompanija i njihovih poslovnih te financijskih planova prije i tijekom predstečajne nagodbe (11,00 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Tijekom kolovoza u Hrvatskoj je izdano 471 odobrenje za građenje, što je za 34,4 posto manje u odnosu na broj odobrenja izdanih u kolovozu prošle godine, dok je broj odobrenja za građenje izdanih u prvih osam mjeseci ove godine prema istom razdoblju lani smanjen za 30,3 posto, na 3.827. Po podacima Državnog zavoda za statistiku, vrijednost radova predviđena odobrenjima za građenje izdanim u kolovozu ove godine iznosi 1,5 milijardi kuna. Ukupna vrijednost radova predviđena odobrenjima za građenje izdanim u prvih osam mjeseci ove godine iznosi pak 10,8 milijardi kuna. Odobrenjima za građenje izdanim u osam mjeseci ove godine predviđena je gradnja ukupno 4.678 stanova ili 32,1 posto manje nego u istom lanjskom razdoblju.

dežurne urednice:

prijepodne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙