FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak, 14. listopada

Autor: tper
ZAGREB, 13. listopada 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 14. listopada.

ZAGREB - U organizaciji Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta (ZŠEM) održat će se poslovni forum pod nazivom "Perspektiva državno poticane stambene štednje u Republici Hrvatskoj - izazovi i mogućnosti" (11,00 sati, ZŠEM, Jordanovac 110).

ZAGREB - Predstavnici Zagrebačkog velesajma (ZV) na konferenciji za novinare najavit će 40. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije Ambienta, koja će se održati od 16. do 20. listopada (11,00 sati, ZV, Avenija Dubrovnik 15).

ZAGREB - Ukupni desezonirani promet hrvatske industrije u kolovozu ove godine povećan je u odnosu na srpanj za 1,3 posto, dok kalendarski prilagođeni indeksi pokazuju da je u odnosu na prošlogodišnji kolovoz pao za 5 posto, prvi su podaci koje je danas objavio Državni zavod za statistiku (DZS). U prvih osam mjeseci ove u odnosu na isto razdoblje prošle godine, promet u industriji smanjen je 4,5 posto.

ZAGREB - Nastavlja se osjetan pad količina prikupljenog mlijeka u Hrvatskoj i pad proizvodnje mlijeka za piće, pa je tako u kolovozu ukupna količina prikupljenog kravljeg mlijeka bila 17,8 posto manja nego u kolovozu prošle godine, a proizvodnja mlijeka za piće je pala za 40,3 posto, pokazuju zadnji podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS). Po tim je podacima, u Hrvatskoj u kolovozu ove godine prikupljeno 40.392 tone kravljeg mlijeka, što je 8.748 tona manje nego u kolovozu prošle godine. U odnosu na prosjek 2012. godine, kada se prosječno mjesečno prikupljalo 50.180 tona kravljeg mlijeka, u kolovozu ove godine prikupljeno je 19,5 posto manje mlijeka. Kolovoz je tako 15-ti mjesec za redom u kojem statistika bilježi pad otkupljenih količina mlijeka, a to je već 12 mjesec zaredom sa smanjenjem većim od 10 posto.

dežurne urednice:

prijepodne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙