FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Osijeku obilježen Međunarodni dan bijelog štapa

Autor: vsik
OSIJEK, 15. listopada 2013. (Hina) - Međunarodni dan bijelog štapa pod nazivom "Prošetajmo zajedno" obilježen je danas na osječkome Trgu slobode, a svrha mu je pokazati građanima s koliko se prepreka i problema susreću slijepe i slabovidne osobe.

Organizatori akcije su osječka Športska udruga slijepih "Svjetlost" i Volonterska udruga "Tenja".

Slijepe osobe s mnogim su Osječanima, među kojima je bio i osječki gradonačelnik Ivica Vrkić i osječko-baranjski dožupan Dragan Vulin, prošli se središnji dio grada s povezima preko očiju i bijelim štapom.

Predsjednik udruge "Svjetlost" Stojan Bjelajac kazao je kako su svi priznali da "nije lagano hodati kroz život u mraku".

"Svjetlost" ima 50 članova koji su u raznim športskim aktivnostima postigli vrhunske rezultate. Tako je među ostalima Stojan Bjelajac 2011. godine bio u ekipi koja je na Svjetskom natjecanju slijepih osoba u kuglanju u Sarajevu osvojila naslov ekipnog prvaka svijeta.

Turistička zajednica grada Osijeka predstavila je danas poseban promidžbeni plakat tiskan na Brailleovu pismu.

Akciju "Prošetajmo zajedno" Športska udruga slijepih "Svjetlost" organizirala je četvrti put, a kako je istaknuo Bjelajac, na drugoj akciji s njima je s povezom preko očiju i bijelim štapom Trgom slobode prošetao tadašnji gradonačelnik Krešimir Bubalo, koji je rekao kako "tek sada zna koliko je trg problematičan za hodanje". "Drago nam je što je dvije godine poslije Trg slobode kompletno obnovljen kako je tadašnji gradonačelnik Bubalo i obećao", rekao je Bjelajac.

(Hina) xvsik ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙